Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat putem medija

Ministarstvo financija o računu udruge Hrabro dijete

Đana Atanasovska
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
29.10.2013.
u 17:30

"Do sada nisu stigli nikakvi pismeni podnesci ni sumnje koji bi upućivali na nepravilnosti ili netransparentnost trošenja sredstava", izvijestili su iz Ministarstva

Nakon optužbi Đane Atanasovske, majke djevojčice Nore Šitum koja je prije nekoliko mjeseci izgubila bitku s leukemijom, reagirali su i iz Ministarstva financija u vezi s računom udruge Hrabro dijete i njihovim odgovorom s priloženim izvadcima računa. 

"Do sada nisu stigli nikakvi pismeni podnesci ni sumnje koji bi ukazivale na nepravilnosti ili netransparentnost trošenja sredstava, a u slučaju kršenja propisa, Ministarstvo financija će poduzeti zakonom predviđene mjere i o tome obavijestiti Državno odvjetništvo", rekao je pomoćnik ministra financija Branko Šegon, čiju je izjavu Vlada RH objavila na službenom Twitter-profilu. 

Podsjetimo, Đana Atanasovska i Ivica Šitum, roditelji Nore Šitum koja je prije nekoliko mjeseci izgubila bitku s leukemijom, te bivši tajnik i suosnivač udruge Hrabro dijete Alen Kocić održali su konferenciju za novinare na kojoj su ispričali što se sve događalo s udrugom nakon smrti malene Nore. 

Đana Atanasovska rekla je kako već mjesecima od udruge traži da joj dostavi papire o tome koliko je novca uplaćeno u humanitarnu akciju za Noru. Norini roditelji, koji su odlučili osnovati svoju zakladu, izvješće udruge Hrabro dijete primili su prije tri mjeseca, no samo s podacima do 9. veljače te se pitaju koliko je novca prikupljeno od tada i gdje je taj novac. 

– Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro što ste učinili za mene i svu djecu od svega srca – kazala je Norina majka Đana Atanasovska koja optužuje predsjednicu udruge Hrabro dijete Jasminku Žužić da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za njezinu kćer.

Udruga Hrabro dijete brzo je odgovorila na optužbe putem Facebooka na kojem su priložili izvatke bankovnog računa. "Evo, ovo je taj 'nestali' novac"! Niti je nestao, a niti je zamračen. Jadno je i tužno je kad ljudi sude, a da ne čuju i ne pitaju drugu stranu. Do sada nas nitko nije pitao koliko nam je djece umrlo, koliko se još bori za život, a pogotovo kojoj smo sve djeci mogli "dati kartu za život" kao maloj Nori", napisali su na službenoj Facebook-stranici. 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije