Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ministarstvo branitelja: Učinili smo sve da pomognemo Matijeviću

Arhivska fotograija
import
09.06.2008.
u 14:16

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je danas da je s materijalne strane učinilo sve što je moguće u zakonskim okvirima kako bi pomoglo pokojnom Zvonku Matijeviću, koji je noćas pronađen mrtav u svojem stanu u Splitu.

Izražavajući sućut obitelji zbog njegove tragične smrti, Ministarstvo navodi da je Matijević kao 50-postotni vojni invalid bio stambeno zbrinut te je primao invalidsku mirovinu u ukupnom iznosu od 7000 kuna.

Matijević je bio teški psihički bolesnik ali nije bolovao od PTSP-a kako se navodi u članku objavljenom danas u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Branitelj usred Splita skončao od gladi i žeđi", kažu u Ministarstvu.

Ističu da je županijski Centar za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima, koji djeluje kao podružnica Ministarstva, bio u stalnom kontaktu s Matijevićevom obitelji te je nastojao pomoći da mu se osigura najprimjerenija zdravstvena skrb.

U takvim slučajevima, kada se radi o težim psihičkim bolesnicima, napominje Ministarstvo, o spremnosti samog pojedinca u značajnoj mjeri ovisi koliko će mu se moći pomoći.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije