Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica napada

Ministar Marić se prisjetio bombardiranja Banskih dvora

Goran Marić ministar državne imovine
Davor Višnjić/PIXSELL
07.10.2017.
u 12:37

Današnji dan i sutrašnji Dan neovisnosti događaji su koji bilježe, stvaraju i jesu povijest suvremene i samostalne Hrvatske, kaže Marić

Ministar Goran Marić na svom Facebook profilu prisjetio se 26.godišnjice raketiranja Banskih dvora.

On kaže kako su taj dan, i sutrašnji Dan neovisnosti događaji koji bilježe, stvaraju i jesu povijest suvremene i samostalne Hrvatske.

– Kad bi Hrvatska bila zemlja kontinuiteta, kad bi njezini orijentiri radili svojom puninom, ove bi dane slavila i zemlja i nebo nad Hrvatskom. Kad bi Hrvatska mirno mogla graditi i spremati u sjećanje svoju povijest, bez da joj se ona otima, ove bi dane vladala atmosfera svečanosti i ganuća; poštovanja i ponosa; memoriranja i sabranosti! Nažalost Hrvatska još ne diše puninom svog bića. Još joj se ponavljaju i predbacuju hipoteke. Osvježavaju priče o grijesima upravo da bi njima oduzeli snagu, značaj i narav spomendana njezina rađanja. Kad prizovemo u svijest slike tih događaja, pokaže se iznova snaga drame jednog naroda čiji se san o svojoj državi okrutno odgađao. Ali ne zaboravimo da je to bila ta presudna, izvorišna 1991. godina-božica neodgodiva rađanja Države. Iz snova o Domovini rodila se stvarna, slobodna i neovisna Hrvatska – napisao je ministar Marić. Osvrnuo se i na komentare iz Srbije.

– Ovih smo dana slušali od odgovorne osobe susjedne Srbije, zemlje agresora na Hrvatsku, jednog njezina ministra, i to na vjerskom događaju, koji je izjavio da je u Hrvatskoj 90.-ih bio građanski rat. Odgovor na ovu krivotvorinu i drskost je podsjetnik na činjenicu da avioni koji su raketirali Hrvatsku nisu uzlijetali ni iz Slunja, ni iz Udbine ni iz Knina, nego s beogradske Batajnice. Čudna vrsta izjave od još čudovišnije osobe. Srećom ovom dijelu povijesti smo sami svjedoci pa krivotvorine ne mogu i neće zaživjeti. Vraćam se datumima simbolima, odrednicama i izvorima 7. i 8. listopadu 1991. Neka ove obljetnice vrate Hrvatskoj ozbiljnost i zrelost. Neka vrate svima nama trun, šaku onih emocija i ponosa na vrijeme rađanja neovisne Hrvatske. Preživjeli smo te dane i proživjeli. Pokažimo da smo vrijedni i dostojni te drame rađanja. Kaže se da bi cvijeće u vrtu cvalo, mora ga se voljeti. Učinimo i mi to prema vlastitoj domovini – zaključuje Marić.

Komentara 21

GU
Gustirna
16:41 07.10.2017.

Ajmo pokusati pogađati jesu li drugovi bajic i cvitan nekog izveli na sud za ovo bombardiranje...

KR
kruti190
13:07 07.10.2017.

BRAVO mariću!!!!

KR
kruti190
13:10 07.10.2017.

sutra drug četnik pupavac okreće janjca!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije