Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA-MOL

Ministar Bošnjaković: Bio sam u radnoj skupini, no za sklapanje ugovora sam doznao s radija

Dražen Bošnjaković svjedočio na suđenju
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/8
30.09.2019.
u 14:27

- Imali smo tri sjednice i nakon toga se više nismo sastajali. Sve tri sjednice održane se u prvoj polovici 2008. - izjavio je Dražen Bošnjaković

Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku ponovljenog suđenja za aferu Ina-MOL. Ostao je kod iskaza  kojeg je dao na ranijem suđenju, kazavši da je bio imenovan u radnu skupinu koja je trebala  pripremiti prijedlog za Vladu vezano za izmjene međudioničarskog ugovora između Ine i MOL-a.

- Imali smo tri sjednice i nakon toga se više nismo sastajali. Sve tri sjednice održane se u prvoj polovici 2008.  Članovi radne skupine su tijekom prva dva sastanka diskutirali o načinu rada, dok su na treću sjednicu stigli predstavnici MOL-a. Nakon desetak minuta morao sam otići s tog sastanka, a kasnije više nisam dobivao pozive za sastanke. Za sklapanje ugovora između Ine i MOL-a sam čuo na radiju u vožnji pa sam se informirao jesam li što propustio - kazao je  Bošnjaković.

Dodao je ništa ne zna o tome da je Sanader navodno primio mito od MOL-a.

Svjedočio je i Branko Radošević, bivši direktor Plinacroa. I on je ostao kod navoda iz svog ranijeg iskaza u kojem je svjedočio da mu je Sanader  poručio da “malo olabavi s Mađarima jer nam oni trebaju”. 

Dražen Bošnjaković svjedočio na suđenju
1/8

Komentara 1

KO
korektor1619
22:44 30.09.2019.

Tko je bio u radnoj skupini kada je račan prodao Mađarima 25%+1 dionica kontrolnog paketa INA-e za sramotnih 505 milijuna dolara, kada je INA bila perjanica u okruženju vrijedna sa sirijskim nalazištima više od 15 milijardi dolara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije