Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik Vlade

Milošević: Sanirao sam gubitak u Pastoru i sačuvao radna mjesta

milosevic
Patrik Macek/Pixsell
02.02.2011.
u 15:39

– Zanimljivo je da prije moga dolaska u Vladu nitko od malih dioničara ili radnika nije podnio nikakvu prijavu zbog nezadovoljstva s privatizacijom Pastora

Od ulaska u Vladu potpredsjednik Domagoj Milošević održao je prvu samostalnu konferenciju za novinare, no više iz razloga da bi se obranio od niza optužbi koje su kulminirale od njegova dolaska u Vladu, a odnose se na privatizaciju Pastora i monopolistički položaj u servisiranju vatrogasnih aparata, a kaznenu prijavu vezanu za privatizaciju Pastora podnio je prije neki dan Pero Kovačević.

– Zanimljivo je da prije moga dolaska u Vladu nitko od malih dioničara ili radnika nije podnio nikakvu prijavu zbog nezadovoljstva privatizacijom Pastora – rekao je Milošević na konferenciji za novinare, objašnjavajući da je u privatizaciji tvrtke sudjelovao njegov otac, koji s tadašnjih dva posto dionica nije mogao utjecati na važne odluke te da je u vrijeme njegova dolaska u Pastor 2000. godine ta tvrtka imala gubitak od 6,5 milijuna kuna i ovrhu od 5,5 milijuna, a da je temeljni kapital bio 13,5 milijuna, odnosno da je bila pred stečajem. No gubitak je saniran, a radna mjesta sačuvana. Bez obzira na optužbe poručio je da mu nije žao što je ušao u Vladu.

– Mislim da je sada bitan trenutak i izazov je velik, a poduzetnici moraju odgovoriti na izazove – rekao je.

Od mjera na kojima radi spomenuo je tek da je u mjesec dana imao oko stotinu sastanaka, da je interes za ulaganje velik i da se radi na ukidanju prepreka ulagačima. Riječ je o preprekama koje je Vlada već navela prošle godine, a do sada je, primjerice, ukinut sporan ugovor vezan za nove prostorne planove te riješeno pitanje turističkog zemljišta za ulagače koji su kupili hotele, a godinama nisu mogli ulagati na okolnom zemljištu. Trenutačno se radi i na, primjerice, ukidanju prepreka vezanih za Hrvatske šume i koncesija te sporova države i lokalnih jedinica.

Rekao je da za prvih deset projekata pa i svih planiranih 30 financijska sredstva ne bi trebala biti problem jer interesenata s visokom financijskom imovinom ima, a osim toga i domaće državne tvrtke koje će sudjelovati u prvim projektima osigurale su dio sredstava. No s obzirom na to da postoji i niz poziva iz privatnog sektora koji traži novac, istaknuo je kako privatnici moraju sami pronaći novac, dok im Vlada može ukloniti prepreke te da na tome i radi. 

Ključne riječi

Komentara 20

BA
baš
18:29 02.02.2011.

Miloševiću sada si tek postao poznat javnosti. Onda su te znali oni koji su mislili da ne mogu ništa promijeniti, sada se za tebe zanimaju svi. Zašto? Pa svi priželjkuju \"čiste ljude\", zar to još nekome nije jasno?

VI
vidimškoj
16:33 02.02.2011.

je,sredija je Pastora a usput pokra još 4 Pastora šta je moga izgradit a koliko je tek otišlo love u kradeze ?????

EL
elfenomeno77
16:43 02.02.2011.

Zanimljivo je da prije dolaska u Vladu nitko od malih dioničara ili radnika nije podnio nikakvu prijavu zbog nezadovoljstva privatizacijom Pastora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije