Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Dodik:

'Republika Srpska je država koju će braniti policija'

04.04.2018.
u 16:33

U okolici Banja Luke je otvorena nova baza posebne policije

Najviši dužnosnici Republike Srpske danas su svečano otvorili novu bazu posebne policije u okolici Banje Luke, a entitetski predsjednik Milorad Dodik tu je prigodu iskoristio kako bi još jednom iznio tezu o tome da je RS država, osporavajući istodobno Bosni i Hercegovini atribute državnosti, kao i zamisao da policija RS treba brinuti o njenoj obrani.

"Republika Srpska ima sva obilježja države i bit će država", kazao je Dodik nakon presjecanja vrpce na ulasku u krug bivše vojarne jugoslavenske vojske u Zalužanima pokraj Banje Luke gdje će ubuduće biti baza posebne policijske postrojbe MUP-a RS.

Za izgradnju te baze iz proračuna RS izdvojeno je oko tri milijuna eura, a ranije je za pripadnike posebne policije entitetska vlada naručila dvije i pol tisuće pušaka iz Srbije, za koje je platila oko milijun dolara.

Nabavka tog oružja od tvornice "Crvena zastava" u Kragujevcu potaknula je pitanje za što vlasti u RS-u pripremaju policiju i zbog čega je naoružavaju tolikom brojem "dugih cijevi", a Dodik je u srijedu kazao kako su policajci zaduženi "braniti svoj narod".

"Našu slobodu treba braniti policija RS, a ne oružane strukture BiH koje rade protiv RS", kazao je Dodik.

Osim oružanih snaga BiH on je, kao neprijatelje RS odnosno Srba u BiH, opisao i pripadnike državne Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) te je najavio kako će se o njenom djelovanju morati raspravljati jer ona "sotonizira RS".

Zbog otvaranja nove policijske baze u Banju Luku je stigao i srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je najavio kako će srbijanska policija nastaviti jačati suradnju s policijom u RS.

Ključne riječi

Komentara 122

Avatar toxic alien
toxic alien
17:34 04.04.2018.

Svi vole sotonizirati Dodika, ali jos ga nisam cuo da prijeti novim ratom bilo kome. BiH je takva kakva jeste, podijeljena i mnogi njeni dijelovi ocisceni od pripadnika jednog ili dva od njenih naroda. Podijelili su je oni koji su zeljeli takvu opciju, ali i oni koji se danas kunu u njenu cjelovitost i prijete novim ratovima s ciljem da je urede po svom "ceifu". Gledam politicke huskacke govore dva mozda najznacajnija bosnjacka politicara, Izetbegovica i Radoncica. Oba otvoreno prijete novim ratom (na podrucju cijele BiH, kako istice Radoncic) u slucaju formiranja hrvatskog entiteta, ili ne daj Boze Dodokovog referenduma o odcijepljenju. Nije mi jasno otkud Bosnjacima ideja da se ostalima napune gace kad oni zaprijete ratom, kao da bi rat bio samo Hrvatima i Srbima, a oni bi ga "uz kahvu i rahat lokum" gledali u visokoj rezoluciji iz nekog TV studija! Ovi sto se olako razbacuju teskim rijecima najvjerojatnije i bi, ali bojim se da narod u cije ime prijete bas i ne bi. Cini mi se da su zaboravili na onu staru i provjerenu... "tko se maca laca, od maca i pogiba". Bosnjaci nisu nista naucili iz Miloseviceve politike od koje su najvise stradali, a koju su sada na svoj nacin objerucke usvojili i pokusavaju je provoditi! Sto prije shvate da nisu sami u BiH, da se i drugi narodi tu nesto pitaju, da bi novi rat bio mnogo pogubniji po njih od onog prosloga, to bolje za sve narode koji zive na podrucju danasnje BiH, a i za njene susjede.

DU
Deleted user
17:10 04.04.2018.

Republika Srpska je realnost... problem sa Hrvatima je da su davno izgubili vezu sa realnoscu... jos od vremena kralja Tomislava

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
16:51 04.04.2018.

Da nema Dodika,i ova tri i pol preostala Hrvata u BIH bi Muslimani našutirali ko stare kante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije