Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Dodik:

'Članstvo BiH u NATO-u bilo bi poniženje za srpski narod'

25.03.2018.
u 18:57

Pojasnio je i kako je za Republiku Srpsku neprihvatljiv stav BiH iz Strategije o vanjskoj politici po kojoj bi se ta zemlja priklonila uvođenju sankcija Rusiji.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpska strana neće dopustiti članstvo BiH u NATO-u dok stajalište o približavanju tom vojnome savezu ne promijeni Srbija.

"Naš interes je Republika Srpska i srpski narod, a ne BiH i tu nema kompromisa. Na Drini ne može biti NATO granica", rekao je Dodik u Trebinju. On se usprotivio strategiji o vanjskoj politici BiH koju je usvojilo Predsjedništvo BiH u kojemu se spominju i euroatlantske integracije BiH, te iskazuje potpora stajalištima Europske unije u slučaju prijepora s trećim zemljama.

Dodik je dodao da bi članstvo BiH u NATO-u bilo poniženje za srpski narod.

"Taj savez je bez ikakvog razloga bombardirao Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji. Kakva bi nacija bili kada bi onima koji su nam bacali osiromašeni uran rekli - idemo u vaš savez i što ćete sljedeće napraviti da nas ponizite. Skupštine Srbije i Republike Srpske donijele su odluku o vojnoj neutralnosti", istaknuo je predsjednik RS-a. Dodao je da će Republika Srpska zadržati identičan stav o vojnoj neutralnosti prema NATO savezu dok svoje stajalište ne promijeni Srbija.

Pojasnio je i kako je za Republiku Srpsku neprihvatljiv stav BiH iz Strategije o vanjskoj politici po kojoj bi se ta zemlja priklonila uvođenju sankcija Rusiji.

Vodeći hrvatski i bošnjački političari u BiH zagovaraju članstvo ove zemlje u Sjevernoatlantskome savezu, a BiH bi već na sljedećem summitu NATO saveza u lipnju mogla dobiti aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Komentara 21

DE
desperadikus
19:34 25.03.2018.

Ne daj se Milorade imaju entitet pa neka idu siroko im polje

MU
Muncimir
19:12 25.03.2018.

Poniženje za srpski narod si ti.

KO
Konstantinos
12:42 26.03.2018.

Dodik je dodao da bi članstvo BiH u NATO-u bilo poniženje za srpski narod. Vrhunac Dodikovog cinizma, sto nije uspio opljackati, porobiti i oteti u ratu on sada koci, sprecava i minira - u miru. U meduvremenu tvorevina mu postajee "slijepo crijev" koje ce radije propasti nego da zivi u miru sa ostala 2 naroda. Ne zeli ulazak BiH u NATO savez jer to znaci da nece moci komadati tu zemlju kako on zeli. Svi oni koji pljuju protiv NATO saveza znaci zele kaos rat i nove zrtve. (to ponajvise zele placeni botovi koji vode rat duboko uvaljeni iz svojih banjaluckih, beogradskih i moskovskih fotelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije