Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupština potvrdila

Milo Đukanović sedmi put premijer Crne Gore

Milo Đukanović
AFP/PIXSELL
05.12.2012.
u 11:35

Odgovarajući na pitanja zastupnika opozicije, Đukanović, koji se proteklih godina dovodio u vezu s raznim malverzacijama, rekao je da svatko ima svoj križ koji nosi pa tako i on, ali i da ima savršeno miran san.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sedmi je put imenovan premijerom crnogorske vlade, odluka je to koju je donijela crnogorska Skupština.

Vlada Crne Gore imat će četiri potpredsjednika i 16 ministarstava. U Đukanovićevoj vladi dužnost potpredsjednika obnašat će Igor Lukšić, Duško Marković, Vujica Lazović i Rafet Husović koji će u isto vrijeme biti i ministri vanjskih poslova, pravosuđa, informacijskog društva i regionalnog razvoja. Između ostalih, dužnost ministra unutarnjih poslova obnašat će Raško Konjević, dok će financijama upravljati Radoje Žugić. U vladi su još i Vladimir Kavarić (gospodarstvo), Predrag Bošković (rad), Suad Numanović (manjine), Branimir Gvozdenović (turizam i održivi razvoj), Petar Ivanović (poljoprivreda), Milica Pejanović-Đurišić (obrana), Ivan Brajović (promet), Branislav Mićunović (kultura), Sanja Vlahović (znanost), Slavoljub Stijepanović (prosvjeta), Miodrag Radubnović (zdravstvo) dok će Marija Vučinović biti ministrica bez portfelja.

– Vlada će biti posvećena pitanjima koja presudno utječu na kvalitetu života građana. Pred Crnom Gorom je put izazova za koji će biti potrebne korjenite reforme uključujući i kadrovske promjene na svim razinama. Nova vlada preispitat će sve privatizacijske ugovore, zalagat će se za privremeno niže zarade dužnosnika i više pažnje posvetiti socijalnim problemima. Eliminirat ćemo deformitete koji su uočljivi kada je u pitanju funkcioniranje vlade – rekao je Đukanović najavljujući da će Crna Gora ovoga mjeseca otvoriti 25. poglavlje, a vrlo brzo i 23. i 24. poglavlje u pregovorima za pristup EU.

Rekao je i da vjeruje u obećanje o 40.000 novih radnih mjesta te da bi se pitanje Prevlake, ako ne dođe do dogovora, proslijedilo međunarodnim institucijama na konačno rješavanje. Odgovarajući na pitanja zastupnika opozicije, Đukanović, koji se proteklih godina dovodio u vezu s raznim malverzacijama, rekao je da svatko ima svoj križ koji nosi pa tako i on, ali i da ima savršeno miran san.

– Ako nađete nekoga da je s Đukanovićem imao bilo kakav dogovor na štetu Crne Gore, dovedite ga u parlament. Spreman sam u tom slučaju podnijeti ostavku i završiti u Spužu – poručio je oporbi Đukanović.

>> Milo Đukanović dobio mandat za sastav vlade Crne Gore

Komentara 17

PE
peugeot
17:52 05.12.2012.

Zgodan je brate, ca je, je! Kad je dolazio u posjetu Parizu u Elizejskoj palaci zaposlene sluzbenice motrile su iza stakala zatvorenih prozora da bi ga sto bolje vidjele. Nema zgodnijeg politicara na Balkanu. "Milo, otrov za zene..."

PR
Protivcenzure
18:00 05.12.2012.

milo SADAMovic.

NE
NEPRAVDA1
16:07 05.12.2012.

Nekada je milo ovako govorio - Crnogorci su ponosti na svoje srpsko porjeklo i crnogorsku drzavnost, na slavnu istoriju srpskog naroda zato i vjerujemo u zajednicku buducnost i prosperitet. 28. 08. 1990 god.... a danas ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije