Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O POSTUPANJU POLICIJE

Milina komentirao izjavu Cvrtile: 'Čudi me da je to olako izjavio'

Nikola Milina
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
01.04.2020.
u 12:30

Kako kaže, u okviru samoizolacije policija je postupala onako kako bi i trebala, a dosad su ukupno napravili preko 10 tisuća provjera kršenja mjera. Isto tako, skoro tisuću osoba prekršilo je mjere samoizolacije, odnosno njih 997 prema najnovijim podacima.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je izjavu stručnjaka za sigurnost Željka Cvrtile koji je rekao kako je policija potkapacitirana te da nadzor mobitela nemaju ni najrigorozniji protuteroristički zakoni. Dodao je i kako 'to u demokracijama ne bi smjelo biti dozvoljeno'. 

Milinu čudi što je Cvrtila to, kako kaže, 'olako izjavio' istaknuvši kako se u prijedlogu ne radi o prisluškivanju. Dodao je i kako je cilj da se sve mjere poštuju i da se epidemiji tehnički pomogne, a da se kontrola radi kvalitetnije što se tiče mjerenja kršenja samoizolacije, piše N1

- Čuo sam razna stajališta, ali ovdje je bitno da se sve ove mjere provode na temelju procjene i prijedloga zdravstvene struke, epidemiologa. Nije ove mjere Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo da kao rezultat dobiju policijsku represiju, nego se svaki dan analiziraju događanja i donose se mjere. Ako će se situacija poboljšavati, razmišljat će se o blažim mjerama. Ovisimo svi o razvoju epidemiološke situacije i građani čekaju nove brojke, rekao je Milina. 

Kako kaže, u okviru samoizolacije policija je postupala onako kako bi i trebala, a dosad su ukupno napravili preko 10 tisuća provjera kršenja mjera.

Isto tako, skoro tisuću osoba prekršilo je mjere samoizolacije, odnosno njih 997 prema najnovijim podacima.

O tome se, kako kaže Milina, odmah izvješćuje Državni inspektorat.

Milina je istaknuo kako policija od samog početka vodi računa o zaštitnoj opremi te da pojedince stalno upozoravaju na mjere samozaštite. Prema zadnjim podacima osam policijskih službenika pozitivno je na koronavirus, 74 ih je izašlo iz samoizolacije, a 96 ih se još uvijek nalazi u samoizolaciji.

VIDEO: Kod Jankomirskog mosta policija vrši kontrole u prometu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije