Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnik Glavnog stožera

Milanovićevi kriteriji: Obrazovan, branitelj, iskusan zapovjednik, govornik engleskoga

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
18.01.2020.
u 13:59

– Ja imam neka svoja vrlo stroga pravila – kazao je Milanović i samim time otvorio upravo temu o kojim to strogim pravilima novoizabrani predsjednik govori

U izboru načelnika Glavnog stožera oružanih snaga novoizabrani predsjednik države Zoran Milanović misli izravno sudjelovati.

Potvrdio je to i on sam u svom prvom intervjuu koji je dao otkako je izabran za predsjednika na Novoj TV u kojemu je kazao i kako “zna dosta tih ljudi” i kako po tom pitanju već ima neke svoje ideje.

Na pitanje kako će to morati biti kompromis, Milanović je kazao kako sve mora biti kompromis i kako ta osoba sigurno ne može biti netko tko ne ispunjava cijeli niz egzaktnih uvjeta.

– Ja imam neka svoja vrlo stroga pravila – kazao je Milanović i samim time otvorio upravo temu o kojim to strogim pravilima novoizabrani predsjednik govori.

Naši izvori bliski Milanoviću kažu kako je na tako visoku funkciju bitno da dođe osoba s visokom stručnom spremom, a bilo bi poželjno i s magisterijem ili doktoratom, koja je bila sudionik Domovinskog rata i koja je završila ratnu školu u zemlji ili inozemstvu, a najbolje u SAD-u.

Potrebno je, nadalje, da ima i iskustvo rada u Glavnom stožeru Oružanih snaga i Ministarstvu obrane, odnosno da zna način kako radi i Glavni stožer i resorno ministarstvo te da odlično govori engleski jezik.

Bitno je i da ima iskustvo u zapovijedanju, ali i da nema nikakvih sumnji da je na bilo koji način koketirala s politikom jer to, kaže naš izvor, ne bi imalo nikakvog smisla.

Gledat će se i da budući načelnik Glavnog stožera ima i iskustvo i viziju Oružanih snaga, da poznaje NATO, sigurnosnu obranu Europske unije, da ima iskustvo stečeno i u međunarodnoj suradnji.

– To mora biti kompletna i kompetentna osoba jer načelnik stožera nije samo vojnik, već na neki način i diplomat – kaže naš izvor.

Komentara 174

DU
Deleted user
14:15 18.01.2020.

Možda Fred Predrag Matić??

Avatar Kaladin
Kaladin
14:05 18.01.2020.

Maras ko stvoren za to mjesto!

Avatar dmitarX2
dmitarX2
14:02 18.01.2020.

Ništa bez Perkovića i Mustaća, i druga Manolića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije