Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVALI NA NEDISKRIMINACIJU

Milanović primio članove udruge 'Dugine obitelji' i podržao ih u zalaganju za jednakopravnost

Predsjednik primio članove udruge "Dugine obitelji"
Foto: Ured predsjednika RH
1/3
29.04.2020.
u 16:13

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge „Dugine obitelji“ kojeg su činili koordinatori Udruge Mladen Kožić, Ivo Šegota, Daniel Martinović i Maja Škvorc te članica Udruge Zrinka Znidaričić.

U razgovoru s Predsjednikom Republike, članovi udruge „Dugine obitelji“ predstavili su svoje aktivnosti kojima je cilj, kako su kazali, da svi zakoni u Republici Hrvatskoj budu nediskriminatorni i uključivi prema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH.

U tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda.

Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonima i da se također usklade s ustavnim vrijednostima.

Ne tražimo veća prava već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane, poručili su iz udruge „Dugine obitelji“.

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana.

Komentara 8

JI
Ja i Ja
16:27 29.04.2020.

Sad je svoj među svojima....

ST
stric2
16:27 29.04.2020.

..... prošla epidemija ..... štakori zauzimaju medijski prostor...

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
16:22 29.04.2020.

Ploča poginulim HOS-ovcima i gay obitelji, živio predsjednik svih građana koji zna odrediti prioritete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije