Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRANJE PREDSJEDNIKA EK

Milanović napao Plenkovića: Prijeti nam sukob s najmoćnijim državama EU

Zoran Milanović
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
01.07.2019.
u 21:08

Poručio je da nam prijeti sukob s 'izglednim budućim šefom EK' te da će Plenković po povratku u Hrvatsku trebati 'objasniti čije je interese branio i promicao'.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović obrušio se na premijera Andreja Plenkovića kojeg optužuje za 'pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke' što smatra neprihvatljivim.

U statusu na Facebooku poručio je kako se nada da Plenković 'može postati predsjednik Europske komisije'.

- Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji - napisao je Plenković.

Napisao je kako nam prijeti i sukob s najmoćnijim državama EU te svrstavanje u čudnu 'manjinsku grupaciju' koja blokira donošenje odluke.

Poručio je da nam prijeti sukob s 'izglednim budućim šefom EK' te da će Plenković po povratku u Hrvatsku trebati 'objasniti čije je interese branio i promicao'.

'Još uvijek se nadam da Plenković može postati predsjednik Europske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je. I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku. 

Šteta koja prijeti je sljedeća. 

1. Sukob s najmoćnijim državama EU, uglednim demokracijama (Njemačka, Francuska, Nizozemska, Španjolska itd.) koje pokušavaju skupiti većinu za nekakvu odluku. 
2. Svrstavanje u čudnu MANJINSKU grupaciju koja blokira donošenje odluke; za razliku od nas, te države su već u i Schengenu i Eurozoni ili nisu jer to ionako ne žele. Hrvatska navodno želi. 
3. Sukob s izglednim budućim šefom EK, koji će u procesu odlučivanja o pristupu Hrvatske Schengenu i Euru imati taman toliki utjecaj da ga moramo imati za saveznika. Pogledajte kako Bugari pametno kalkuliraju u ovim kaotičnim pregovorima.

Ukratko - Plenković će po povratku u Hrvatsku trebati objasniti čije interese je branio i promicao u Briselu. Svoje ili nekakvih Pučana, koji bez podrške službenog Berlina vrijede nimalo. O svrstavanju s feler-demokracijama da ne govorim. 

Hrvatska mora biti zapadna demokracija. Hrvatska mora birati pravo društvo. Sve drugo je put u jadnu, balkansku despociju', napisao je na Facebooku.

Komentara 152

MM
Mirko_Motika
21:15 01.07.2019.

lol tko se javlja. svadljivac koji je pred točno 6 godina bio spreman posvađati se s njemačkom zbog zaštite komunista

DU
Deleted user
21:15 01.07.2019.

MILANOVIC HAHAHAHA,, gdin "sheraj malo" hahaha...onaj koji je dobio po prstima od EU radi blokade prometa na Bajakovu,koji nas je sramotio di je stigo svojim birtijaskim ponasanjem...Milanovicu- otidji na Zanzibar i ne vracaj se sine! Nikad vise.

OK
okolo
21:25 01.07.2019.

...nisam uspio u vanjskoj politici.. ..necu se nikad kandidirat za predsjednika... ..mi ili oni ..pa tko ne bi zorana volio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije