Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA LINIĆA

Milanović je slab, ali nitko neće riskirati i pokušati ga rušiti

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.05.2014.
u 12:17

Ekipa koju je Zoran Milanović odbacio smatra da se neko vrijeme neće događati ništa kako bi se očuvalo jedinstvo stranke

“Stara garda” esdepeovaca, čije se većine predsjednik partije Zoran Milanović riješio nakon osvajanja vlasti u stranci, nevoljko ili uopće ne želi komentirati zbivanja u stranci. U neslužbenom razgovoru neki priznaju da su stanjem u SDP-u nezadovoljni otprije, no ne žele javno izazivati polemike u predizborno vrijeme.

>>Zašto SDP treba smijeniti Zorana Milanovića

Izbori su prioritet

– Prerano mi je da bih išta komentirao i nezgodno je zbog kampanje. Ne želimo naštetiti stranci – kazao je Davorko Vidović odbijajući govoriti o smjeni ministra Slavka Linića i stanju u SDP-u.

Bivši gradonačelnik Požege Zdravko Ronko drži da će stranka ostati stabilna i da sigurno zasad neće biti potresa. Upozorava da pred sobom imaju izbore za Europski parlament na koje se moraju koncentrirati.

– SDP će ostati jedinstven iako je smjena pogodila kolege u Rijeci jer je Linić puno zadužio i Rijeku i Vladu. Razumijem kolege u Rijeci, no neće se ništa dogoditi – Ronkova je ocjena o budućnosti odnosa. I ostali, koji su pristali neslužbeno razgovarati, smatraju da će se esdepeovci neko vrijeme držati zajedno zbog straha od povratka HDZ-a na vlast, a ne prepoznaju ni hrabre ljude koji bi inicirali rušenje Milanovića.

Riječka prevrtljivost

– Ne znam tko će riskirati svoju poziciju. No, članstvo stranke je nezadovoljno i kad bi se izbori održali, Milanović sigurno ne bi dobio podršku Zagreba, Rijeke i Splita. Stranka jako slabi, to se vidi po rastu ORaH-a. Mi stari vodimo računa o stranci i unutar kuće rješavamo probleme, a Milanović je u to uključio medije – kaže nam jedan “odbačeni” esdepeovac.

No u razgovorima sa “starim” esdepeovcima može se zaključiti da, iako su s riječkom skupinom jedinstveni u otporu protiv Milanovića, ipak postoje antagonizmi i među njima samima.

– Kakva je to riječka principijelnost? Gdje im je bila potpora kad su u pitanju bili Željka Antunović, Davorko Vidović, Mato Arlović, Mato Crkvenac... – zamjera kolegama “odbačeni”.

Komentara 7

CB
Conan Barbarin
13:02 08.05.2014.

nitko se ne usudi reći milanoviću ono što zbilja misli o njemu i njgovom vođenju kukuriku vlaade, al i zato svi jedva čekaju da padne, pogotovo narod, svima nam je već dosta i vlade i zokija

Avatar pavo24
pavo24
12:43 08.05.2014.

Milanović je odvratan lik, u devedesetima umjesto da je na frontu kao njegovi vršnjaci on se preko svog tate koji je bio pomoćnik hdz-ovog ministra uljebljivao na položaje u minstarstvu vanjskih poslova, kada je vidio da hdz propada uvalio see u partiju i tamo se opet preko veza i vezica vinuo u vrh SDP-a. Premazan je svim mogućim mastima taj Milanović, odličan je glumac kao i Sanader!

MA
maneken
12:39 08.05.2014.

Koliko će puta danas Karamustafa ponovit da traži prijevremene izbore?? hahaha... koja je to budaletina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije