Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Opačić

"Nemamo trenutno novca za supružnike njegovatelje"

Milanka Opačić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
20.03.2015.
u 17:40

Komentirala je i zahtjev Platforme 112 da se poništi natječaj ministarstva za podjelu 24 milijuna kuna udrugama za prehranu siromašne djece u školama.

– Bilo bi neodgovorno i neozbiljno da kažem kako će status supružnika njegovatelja biti riješen ove godine jer nemamo novca za to. Možemo o tome razmisliti za sljedeću godinu, ali u tom slučaju moramo raditi neke intervencije u sustavu kako bismo namakli taj novac – rekla je ministrica Milanka Opačić u Osijeku. Podsjetila je kako do 2007. nije postojao ni status roditelja njegovatelja, "a danas ih je više od 3500".

Komentirala je i zahtjev Platforme 112 da se poništi natječaj ministarstva za podjelu 24 milijuna kuna udrugama za prehranu siromašne djece u školama.

– Dio ljudi izlazi izvan sustava, a udruge se već godinama brinu za beskućnike, žene žrtve zlostavljača, starije osobe. Njima ćemo dati dodatna sredstva, one vrlo dobro znaju tko u kojem mjestu ima kakve potrebe – zaključila je ministrica. 

>> Slijepima sva pomoć i u Osijeku 

>> Predstavljene nove mjere za pomoć siromašnima

Komentara 10

PE
petnaestica
19:07 20.03.2015.

šta će sad Glogoški

KN
knezica
20:15 20.03.2015.

Fuj!

VE
verakruz
18:20 20.03.2015.

Za njegovatelje nemaš novca? Pa za koga onda imaš, ako za njih nemaš? Trošiš na putovanja, na odjeću, provode, žderačinu, opijanja... Tako si se i slumbala u kupaonici, pa potajno na operaciju te tvoje (vučje) čeljusti... Samo kad bi narod doznao skim si se opila, haha, pa to bi bio šok šou... "Zavodnica" od druga Jovana Raškovića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije