Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELOŽACIJA

Milan Grizelj: Sve sam dao za Hrvatsku, a izbacuju me na ulicu!

delozacija (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/10
08.06.2010.
u 15:27

Grizelj je 100-postotni invalid rada i ratni vojni invalid, a deložaciju su pratili pripadnici temeljne i interventne policije i dežurna ekipa hitne medicinske pomoći.

- Sve što sam imao dao sam za Hrvatsku. Sada četnicima obnavljaju kuće, a mene izbacuju na ulicu, ogorčeno je kazivao Milan Grizelj, 100-postotni invalid rada i ratni vojni invalid, koji je sa suprugom Mirajnom i dvoje djece deložiran iz Hotela za samce Dalmacija u Dugom Ratu.

Deložaciju su pratili pripadnici temeljne i interventne policije i dežurna ekipa hitne medicinske pomoći.

Milan i Mirjana Grizelj u Hotelu za samce Dalmacija u Dugom Ratu žive od 1994. godine. Oboje su radili u bivšoj tvornici ferolegura Dalmacija, čiji im je direktor potpisao dokumente temeljem kojeg mogu koristiti četiri sobe hotela. Stan od tvornice nikad nisu dobili niti riješili egzistencijalno pitanje "krova nad glavom".

Milan Grizelj je na povratku s posla doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov otac, a on ostao 100-postotni invalid. To ga nije spriječilo da se 1991. uključi u Domovinski rat.

- Ajme meni, majko moja, što ću sada? Muko moja, jadna ti sam. Neka im bude s Božje strane, kukala je nesretna Mirjana dok su im iznosili stvari. Tužno i jadno.

Ostali su jedini stanari u Hotelu za samce Dalmacija iz kojeg je deložirano prije njih 12 obitelji. Prije tri mjeseca Grizeljima je isključena struja.

- Nisam ušao ni nasilno ni bespravno. Imam dozvolu direktora, kazivao je razočarano Milan Grizelj.

On i supruga pod tabletama su za umirenje. Kako bi drukčije sve to proživjeli...

Valja podsjetiti da je Petar Vuko još 2006. godine ispred As Commerca iz Višnjevca kupio na javnom natječaju, iz stečajne mase bivše tvornice ferolegura, Hotel za samce Dalmacija. Tražio je da se iz hotela isele stanari. Tada je u njemu živjelo 13 obitelji. Uglavnom radnici nekad iznimno uspješne dugoratske tvornice.

Vlasnik hotela nikada nije razgovarao s obitelji Grizelj, a u ugovoru o kupnji hotela stoji da će kupac o svom trošku regulirati odnose sa stanariam objekta.

Vuko je hotel kupio za 900 tisuća eura. Za taj novac dobio je zgradu površine 1558 metara četvornih i dvorište površine 3481 metara četvornih.

Grizelji ne znaju kamo će... Stvari su im spremljene u podrumu hotela.

Ključne riječi

Komentara 67

VO
virko_om
19:46 08.06.2010.

gospođa Maja nema pojma o novinarstvu, da želi istinu bila bi se raspitala kod MOBMS ili HVIDR-e , gospodin Grizelj nije branitelj od 1991godine već navodno od 1995 godine u nekoj nepoznatoj satniji, drugo ne nalazi se na listi za stambeno zbrinjavanje, Sudskom presudom deložiran je iz tuđeg vlasništva, nije plaćao struju dugo vremena a 16 godina besplatno stanovao u tuđem prostoru, istina je da se srbima otkupljuju stanovi , grade novi a za branitelje je zaustavljeno, istina je da je njemu ponuđeno 100 000 kuna za adaptaciju rodne kuće u Uništima ali je odbio. Neka se gospođa Maja bolje informira a ne DEZINFORMIRA javnost i time radi protiv općeg interesa, dakle PROTUZAKONITO...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
10:35 10.06.2010.

\"Sve sam dao za Hrvatsku, a izbacuju me na ulicu!\" ================ 0 Hajde navedi jednu jedinu stvar koji si dao i ja ti kupujem kuću. 1. Ako si bio 100%-tni civilni invalid, onda je i upitno tvoje ratovanje 1995 i i još pride ktome ratni vojni invaliditet koji nema veze sa zdravim mozgom 2. Cijeli život si nisi osigurao krov nad glavom i još si živio mukte u hotelu. 3. Koliko znam po sebi i drugim invalidima koji smo ratovali od prvog dana i bili ranjavani ( ne PTSP) sami smo podigli kredite koje otplaćujemo da bi si popravili ili dogradili stare kuće ili otkupili stanove. 4. Ne vidim uopće razloga da se deklaliraš kao branitelj i RVI, te na sve nas bacaš ljagu da smo kokošari kao i ti. Kraj priče i kopaj po kontejnerima kada si se cijeli život pravio pametan.

PI
Pippo9
18:11 08.06.2010.

Čovjek je bespravno uselio i po zakonu mora napustit taj objekt al će mu sigurno nadležni naći adekvatan smještaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije