Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLAKOMIO SE

Kupcima je mesar bio sumnjiv: Vaga je pokazivala druge rezultate, otkriveno kako je varao

PDV na meso od 01. siječnja 2019. godine smanjen s 25 na 13 posto
Damir Spehar/PIXSELL
24.02.2021.
u 18:19

Ispod vage je stavio nekoliko novčića kako bi ona pokazivala veću masu mesa koje bi prodavao po punoj cijeni

Mesaru Matthewu Butleru iz Velike Britanije dosuđena je novčana kazna i 200 sati komunalog rada, nakon što je mjesecima ispod svoje vage stavljao kovanice i time povećavao količinu mesa koju je vagao.

Ispod vage je stavio nekoliko novčića kako bi ona pokazivala veću masu mesa koje bi prodavao po punoj cijeni, i tako si zaradio oko 2,5 kune po prodaji.

Tajni kupci otkrili su ga jer su im stizale primjedbe kupaca koji su primijetili da im vage kod kuće pokazuju oko 50 grama manje mesa, težini jednakoj težini novčića, nego li je to pokazivala vaga u mesnici, prenosi Daily Mail.

Mesar prevarant na sudu se branio s izlikom da je ''eksperimentirao s vagom jer je pala na pod za vrijeme pljačke koju je imao u svojoj mesnici'', što je sud odbacio i dosudio mu kaznu od 1.800 funti i 200 sati društveno korisnog rada kako bi nadoknadio za sve vjerne kupce koje je varao.

- Ovo je bio namjeran čin varanja usmjeren na ranjive i starije kupce koji često nemaju velika primanja. Ako bi osoba uzela više od jednog komada mesa, dobit od prevare po samo jednom kupcu bila bi oko 10 kuna, rekao je Garry Perry, čelnik Vijeća koje regulira usluge na tržištu.

 

Alarmantni nalaz inspektorata: Čak svako drugo maslinovo ulje je lažno!

Ključne riječi

Komentara 42

BU
Bubreg2020
20:15 24.02.2021.

Aj dobro. Krao je, treba ga kaznit. A što je s onim mesarom iz Janafa? Pokrao meso, i vage, i klaonice i čudo svega....a gdje je? Na slobodi ljudi moji.

SK
SkvikiZg
18:37 24.02.2021.

Ma nije to niš. Sječam se u Pakoštnima prije 40 godina kod jednog mesara. Čekam strpljivo u redu i promatram ga. On ima stalno na vagi jedan uteg od jedne kile. Metne meso na vagu i skine uteg a prije nego skine izvagano meso on metne uteg ponovo na vagu i to tak kod svakog kupca. Dojdem ja na red i velim mu nek skine uteg sa vage prije nego stavi meso, a on ne reagira. Ja mu velim da nek ne meće uteg prije nego skine meso a on se oped dela bedast. Ja ga nazovem lopovom i odem van bez mesa. Nikad me više nije videl u svojoj mesnici.

Avatar patkovic
patkovic
18:40 24.02.2021.

neki dan u lokalnoj pekari pitam radnicu koja je masa vekne, kaže 700g, kod kuće izvažem 560

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije