Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost EU

Merkel najavila: Europa će biti politički ujedinjena

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
25.01.2012.
u 16:16

Tijekom dugog puta sve više ovlasti prebacivat ćemo na Europsku komisiju, koja će prema svojim nadležnostima postati, zapravo, europskom vladom – izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel

RIM – Europa je unutarnja politika. Doći ćemo do političke unije korak po korak – izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel iznoseći svoju viziju budućnosti Europske unije u razgovoru za više listova istodobno, odnosno osim za prilog Europa torinskog dnevnika Stampa, i za listove Le Monde, El Pais, Suddeutsche Zeitung, The Guardian i Gazeta Wyborcza.

– Postepeno ćemo se približavati u svim političkim sektorima. Primjećujemo da su sve više tema s kojima se suočavamo iste i u susjedstvu i obrnuto. Europa je postala unutarnja politika – iznosi Merkel i evo kako će se, prema njezinu mišljenju, Europska unija mijenjati u političku zajednicu, neku vrstu Sjedinjenih Europskih Država.

– Tijekom dugog puta sve više ovlasti ćemo prebacivati na Europsku komisiju, koja će prema svojim nadležnostima postati, zapravo, europskom vladom. U taj okvir ulazi i jaki Parlament. Drugi dom Parlamenta je, praktički, načinjen od Vijeća šefova država i vlada. Na koncu imamo i Europski sud kao Vrhovni sud. To bi mogao biti izgled Europske unije u budućnosti, nakon mnogih međukoraka – kazala je, uz ostalo, u opširnom razgovoru za europske novine kancelarka Markel.

Ključne riječi

Komentara 236

OB
-obrisani-
17:48 25.01.2012.

Na američkom grbu: NOVUS ORDO SECLORUM

OB
-obrisani-
23:37 25.01.2012.

mislim da bi se moglo reći blento ?

PR
Protivcenzure
17:03 25.01.2012.

nismo mi euroskeptici protiv ujedinjene europe ali jesmo protiv ovoga što rade sa evropom prvenstveno merkel. možda da se stara makne pa pusti nekog drugog jer njoj neide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije