Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJA PORUKA

Merkel: 2012. će biti još teža, ali Europa će na kraju biti snažnija

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
31.12.2011.
u 15:19

Njemačka kancelarka istaknula je kako će učiniti sve što je u njenoj moći da ojača valutu te kako će se kriza prevladati samo ako je Europa izvukla pouku iz prethodnih grešaka.

Europa mora prisnije surađivati kako bi euro opstao, poručila je, među ostalim, njemačka kancelarka Angela Merkel.

Kako prenosi Reuters, u svojem obraćanju javnosti povodom dočeka Nove godine, Merkel se osvrnula na krizu eura te izjavila kako je pred zemljama eurozone dalek put prevladavanja dužničke krize. Njemačka kancelarka istaknula je kako će učiniti sve što je u njenoj moći da ojača valutu te kako će se kriza prevladati samo ako je Europa izvukla pouku iz prethodnih grešaka.

- Zajednička valuta može biti uspješna samo ako Europljani surađuju mnogo više nego ranije. Europa zajednički raste u krizi. Put prevladavanja krize neće biti lišen zastoja i bit će dug, ali na kraju će Europa izaći snažnija nego što je bila prije krize - istaknula je Merkel.

Na kraju svoje poruke, kancelarka je upozorila kako će se u sljedećoj godini njemačka ekonomija naći u težoj situaciji negoli ranije. Njene riječi potvrđuju i prognoze stručnjaka koji nakon djelomičnog pada rasta u proteklih nekoliko mjeseci, predviđaju stagnaciju oporavka od recesije.

Ključne riječi

Komentara 32

DH
dalibor.hren
15:45 31.12.2011.

E, moja Angela: tvoj optimizam je utopija jer dolaze Hrvatine. Ne zaboravi da smo mi rashebali sve države u kojima smo bili, pa čak i svoju Hrvatsku!

PP
Pink Panter
16:03 31.12.2011.

Oni stariji će se sjetiti: otprilike istim riječima, samo umjesto Europa stavite Jugoslavija, se svake Nove godine drug Tito obraćao narodu

OB
-obrisani-
16:46 31.12.2011.

Ova Merkel prica isto kao ovi nasi peraci mozga,2012te ce nam biti gore ali za nase dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije