Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad ne može bonton

Meksiko problem odbačenih žvaka pokušava riješiti većim porezom

'zvaka1_nnn_ziv_080410'
'Photoshop'
27.11.2012.
u 18:16

Čak 70 žvaka odbaci se dnevno na četvorni metar pločnika meksičkog glavnog grada

Čišćenje odbačenih žvakaćih guma veliki je problem u Meksiku u čijem se glavnom gradu na jednom kvadratu pločnika prosječno može izbrojiti njih čak 70. No vlasti su odlučile stati na kraj tom problemu uvođenjem posebnog poreza na gume za žvakanje, javlja BBC.

O tom će prijedlogu uskoro glasovati meksički parlamentarci koji bi, ako potvrde fiskalni namet u visini od 35 posto cijene paketića žvakaćih guma, državnoj blagajni mogli osigurati pozamašnu količinu novih prihoda jer se u toj zemlji, koja je drugi najveći konzument žvakaćih guma na svijetu, godišnje proda 92.000 tona.

Time bi se osigurala sredstva za uklanjanje žvakaćih guma s ulica, što je stanovnike meksičke metropole prošle godine stajalo vrtoglavih 80.000 dolara.

>>Meksički vratar žonglirao sa žvakaćom pa je ubacio u usta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije