Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U SVIJETU

Detektirano novo žarište u Njemačkoj, Meksiko prijavio prvog pacijenta zaraženog Covidom-19 i gripom A

Koronavirus u Francuskoj
Reuters/PIXSELL
12.10.2020.
u 11:55

Pacijentica je krajem rujna imala simptome zbog kojih je hospitalizirana. Liječnici kažu da je njezino stanje stabilno.

Zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusa diljem svijeta mnogobrojne zemlje pooštrile su svoje mjere kako bi zaštitile svoje građane. U ovom trenutku zabilježeno je 37,554,022 slučajeva zaraze. 

Tijek događaja: 

11:54 -  Muenchen je ponovno klasificiran kao žarište koronavirusa u Njemačkoj nakon što je u ponedjeljak broj slučajeva prešao ključnu granicu. Grad je prijavio 50,6 zaraza na 100.000 stanovnika tijekom sedmodnevna razdoblja, prema Institutu Robert Koch (RKI).

Lokalne vlasti u Njemačkoj obećale su postrožiti antivirusne mjere, primjerice pravila o nošenju maski i ograničavanje okupljanja, ako stopa premašuje 50. Kao rezultat, stanovnici većeg broja gradova, uključujući Berlin, Frankfurt i Stuttgart, imaju uvedene nove restrikcije. U Berlinu je lokalna vlada srezala poznati gradski noćni život zabranjujući prodaju alkohola te ograničenjem okupljanja na petero ljudi na otvorenome ili dva kućanstva između 23 navečer i 6 ujutro.

Minhenske vlasti ranije su uspjele smanjiti stopu koja je bila iznad 50 uvođenjem privremenih mjera, no broj zaraženih opet se povećao.

8:18 -  Slovačka će od četvrtka uvesti strože mjere protiv širenja koronavirusa, među kojima će biti i nošenje maski na javnim mjestima i ograničenje okupljanja, najavio je u nedjelju ministar zdravstva.

Zemlja je posljednjih dana zabilježila snažno povećanje broja zaraženih pa je u subotu došla do ukupno 19.851 slučaja. Slovačka je također prijavila ukupno 61 smrtni slučaj. Krizni stožer usvojio je seriju mjera čiji je cilj prije svega spriječiti ljude da se okupljaju u većim skupinama, te uvesti obvezu nošenja maski kada su bliži od 5 metara ljudima koji nisu članovi njihovih obitelji, rekao je ministar Marek Krajci.

"Znamo da će krivulja rasti na sličan način kao u Češkoj ako ne usvojimo strože mjere", naglasio je.

Restorani će moći posluživati hranu samo vani ili dostavom. Zatvorit će se fitness centri, vodeni parkovi, bazeni i saune. Okupljanja će se ograničiti na najviše 6 ljudi.

6:34 - Pedesetčetverogodišnja žena prva je osoba u Meksiku koja je istodobno zaražena covidom-19 i gripom tipa A (H1N1), priopćile su u nedjelju vlasti.

Meksikanka "boluje od autoimunih bolesti, raka i pretilosti, uz kroničnu bolest pluća", rekao je Jose Luis Alomia, ravnatelj epidemiološke službe u ministarstvu zdravstva, na redovitoj tiskovnoj konferenciji.

Pacijentica je krajem rujna imala simptome zbog kojih je hospitalizirana. Liječnici kažu da je njezino stanje stabilno. Meksiko je četvrta zemlja najteže pogođena pandemijom covida-19, s 83.781 umrlim i oko 817.503 zaražena, pokazuju najnoviji službeni podatci.

Ključne riječi

Komentara 3

AA
aabbcc
18:59 12.10.2020.

Meksiko prijavio .. Sram ih bilo gdje su do sada bili šta su radili ?

SI
sisavac
11:09 12.10.2020.

a što reći na kombinaciju kovida, gripe, zubobolje i zatvora?! neki dan čuo za lika koji ima koronu i teži oblik impotencije, suhe oči, visok tlak i šećere. ne postoji bolest koja uz kovid ne postane gora. navodno da je u porastu i to žestokom hipohondrija, najteža bolest koju je ljudska vrsta ikad upoznala.

DU
Deleted user
08:48 12.10.2020.

I eto nam nove igračke za političare i medije!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije