Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJESNO

Mega-kruzer prošao na 4 cm ispod mosta

Allure of the Seas
Reuters
01.11.2010.
u 17:15

Novoizgrađeni milijardu i pol dolara vrijedni 'Zov mora' je na putu od finskog brodogradilišta do matične luke na Floridi morao proći ispod danskog mosta. Da nisu čekali oseku, moglo je biti nevolje

Veliki most Storebæltsforbindelsen između danskih otoka Zealand i Funen (dio sustava mostova i tunela koji povezuje Dansku sa Švedskom) visok je 65 metara, a novi mega-kruzer "Allure of the Seas" ("Zov mora") velik kao četiri nogometna igrališta, visok je 72 metra, te je za prolaz ispod mosta morao spustiti teleskopske dimnjake.

Izgrađen u finskom Turkuu, Allure of the Seas morao je proći pod mostom da bi isplovio na otvoreno more i krenuo do Ft. Lauderdalea u Floridi, a za to je imao sa spuštenim dimnjacima oko 50 centimetara prostora, ukoliko sačeka oseku. Međutim, nepovoljni vremenski uvjeti i valovi su toliko podigli brod da je na kraju između vrha broda i mosta tijekom prolaska ostalo svega 4 cm prostora; srećom, brod je prošao bez ikakvog incidenta.

Budući da je brod prošao po danu, u 2:20 poslijepodne, nije ni prekidan promet preko mosta, jer je po riječima Hansa Nilsena iz obližnje pomorske baze Korsǿr, opasnost bila minimalna.

Komentara 2

Avatar Časna seka
Časna seka
21:14 01.11.2010.

Što ćemo mi kad Bosanci budu izvozili piramide iz Neuma, pa nam zapnu za most.

CU
cunt
02:17 02.11.2010.

po koga vraga ide u floridu,,,,,,,opatija tu je sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijcki turizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije