Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska nepogoda

Mećava: Na Kalniku i u Gornjoj Rijeci bez nastave, ali rade birtije

Kalnik snijeg (1)
Foto: Mladen Kešer
1/4
07.02.2012.
u 13:52

Jutros se školski autobus, kako doznajemo, nije mogao probiti do okolnih sela po djecu koja polaze nastavu u središtu općine, zbog čega je nastava i otkazana. Oko 100 djece ostalo je kod kuće

Nastava je otkazana u utorak u Osnovnoj školi Kalnik, u središtu istoimene općine u Koprivničko-križevačkoj županiji, jer djeca nisu mogla do škole. Kako doznajemo, do učenika u okolnim selima zbog snježnih se nanosa nije uspio probiti školski autobus koji ih dovozi do škole u Kalniku, pa je odlučeno da se nastava ne održi. Stotinjak djece tako je nenadano ostalo kod kuće, a hoće li na "praznicima" biti i sljedećih dana ovisi, naravno, o vremenu i padalinama. Ista je situacija i u općini Gornja Rijeka, na sjeveru županije, gdje je OŠ Sidonija Rubido Erdoedy ostala prazna jer do nje učenici nisu mogli stići po golemom snijegu.

Snijeg je u potkalničkom kraju padao tijekom noći i cijelo prijepodne, no taj brdski kraj ipak nije, marom zimske cestarske službe i općinara, ostao paraliziran.

– Tijekom jutra ralica i dva traktora očistili su ceste do Križevaca pa su ljudi mogli u grad na posao i ostalo, a još jednom ćemo oko 15 sati pročistiti glavne pravce – napominje načelnik općine Kalnik Božidar Kovačić dodajući da snijega najviše ima u usjecima i zasjecima, gdje ga nanosi vjetar.

– Samo da se vjetar smiri jer smeta radnicima i raznosi snijeg na već očišćene ceste i ulice, pa se čini kao da nam je trud uzaludan – kaže Kovačić i poručuje da je uz općinske službe s traktorima u punom angažmanu i Županijska uprava za ceste.

Inače, osim škole danas ne radi ni poštanski ured u Kalniku, ali, zanimljivo, rade gostionice.

– Mještani i cestari moraju se negdje ugrijati – komentirali su neki Kalničani.

 

Ključne riječi

Komentara 2

JE
JerkoKC
15:55 07.02.2012.

Ovdje je problem,gdje su strojevi i priručni alati,a kako nebi bio u Dalmaciji,gdje uz snijeg puše i orkanska bura koja sve smrzava,a i uske ulice gdje strojevi ne mogu ni doći.Čudim se ovim zlobnim ljudima koji se rugaju dalmatincima.Ti sigurno nisu nikada osjetili dalmatinsku zimu.Ne dao im Bog.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
18:48 07.02.2012.

Uobičajena kalnička zima.....ma,dooobro je, bitno da birtije rade ;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije