Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Martinović (MOST):

'Praktički smo danas doznali da HDZ ne prihvaća naš prijedlog predsjednika Sabora'

Juro Martinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.12.2015.
u 20:36

U Mostu su uvjereni da će se na predloženom sastanku u ponedjeljak pojaviti i predstavnici koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije.

Saborski zastupnik Mosta Juro Martinović kazao je u RTL-u Danas da su tek danas doznali da HDZ neće podržati Mostov prijedlog da se Roberta Podolnjaka izabere za predsjednika Sabora.

– Saznali smo to praktički danas u sabornici – kazao je Martinović i dodao da ih to nije previše iznenadilo s obzirom na to da nisu dobili nikakav "znak" iz Domoljubne koalicije, a dogovorili su se da im unaprijed jave.  – No nisu nam ništa javili, to je bio jasan znak da neće podržati našeg kandidata – rekao je Martinović kojega nije iznenadio ni potez SDP-a da predloži Podolnjaka iako nisu znali je li postignut konsenzus. 

– Oni su to najavili i mi smo to očekivali. Nudili su funkciju predsjednika Sabora našem Boži Petrovu i oni su na jučerašnjim razgovorima rekli, ako će predlagati našeg kandidata, da to bude profesor Podolnjak – rekao je Martinović. 

Dodao je da su u Mostu uvjereni da će se na predloženom sastanku u ponedjeljak pojaviti i predstavnici koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije. Naglasio je da su oni otpočetka inzistirali na reformama koje su potom prihvatili i SDP i HDZ. – Mi smatramo da su zahtjevi takvi da bi ih najkvalitetnije provodila široka vlada, u kojoj bi participirali i koalicije iz lijevog i iz desnog centra – zaključio je Martinović.

>>SDP sa svim partnerima dolazi na sastanak s Mostom i Domoljubnom koalicijom!

>>HDZ odgovorio Mostu: Moramo se konzultirati s koalicijskim partnerima

>>'Bili smo sigurni da smo blizu dogovora s Mostom'

Komentara 49

JO
johnxxx
20:56 03.12.2015.

Bilo bi lijepo da nam Martinović objasni ovu budalaštinu: ako je Podolnjak kandidat MOST-a, zašto na njegovoj kandidaturi nije bilo potpisa predstavnika MOSTA, nego samo SDP-a?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:45 03.12.2015.

Gdje ćete bolje kombinacije nego s Partijom: oni željni reformi već četiri godine. A imaju i jak apetit za vladanjem. HDZ-u je bolje da program čuva za nove izbore, koji će vrlo vrlo brzo.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:51 03.12.2015.

Na kakvim su drogama ovi ćuprijaši? Božena, što im u kavu stavljaš? Čuj ovo, oni su se dogovorili o svojim reformama da ih netko drugi provodi. Halo! Što je vama? Pa i jedna i druga velika koalicija imaju svoje PROGRAME, vaše smiješne reforme tipa "osnivanje agrobanke" (moš mislit reforme, samo nova hrpa uhljeba) su samo kompromis prema eventualnom manjinskom partneru. Jeste vi stvarno toliki amateri da ne razumijete da je jedina mogućnost u parlamentarnoj demokraciji usuglašavanje izbornih programa na temelju sličnosti i zajedničko provođenje tog programa od strane partnera? Koja bi bila svrha i logika da na vlasti budu i HDZ i SDP, ali samo kako bi provodili vaš program, umjesto programa za koji su dobili podršku? Ovo izmišljanje tople vode je čisti znak nezrelosti hrvatske demokracije; uvijek u državi ima 10-15% birača konzumeristički ispranih mozgova koji padaju na nove stvari: nove mobitele, nove tablete, nove tarife, nove političke platfome, koje im sve brzo dosade. U zadnje četiri godine smo tako već imali laburiste, Orah, Sinčića, i sad ove šarlatane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije