Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trzavice u pregovorima

Schulz: CDU širi neistine, ništa još nije dogovoreno

Sučeljavanje: Angela Merkel i Martin Schulz
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2017.
u 11:32

U javnost je procurila informacija da je na sastanku postignut dogovor o početku pregovora o velikoj koaliciji, što je u petak Martin Schulz oštro demantirao.

Nakon prvih zajedničkih razgovora čelnika triju stranaka Angele Merkel (CDU), Horsta Seehofera (CSU) i Martina Schulza (SPD) kod njemačkog predsjednika Franka-Waltera Steinmeiera o formiranju velike koalicije GroKo, održanog u četvrtak navečer, nastavile su se trzavice između CDU-a i SPD-a.

Naime, u javnost je procurila informacija da je na sastanku postignut dogovor o početku pregovora o velikoj koaliciji, što je u petak Martin Schulz oštro demantirao.

– Nikakav konkretan dogovor nije postignut, dogovoreno je jedino da s vodstvom svojih stranaka razgovaramo i odlučimo idemo li u pregovore ili ne – kazao je Schulz, dodavši da dezinformacije dolaze iz CDU-a.

– Ne znam tko u CDU-u širi neistine, no onaj tko to čini samo uništava povjerenje. To je neprihvatljivo i to sam rekao kancelarki Merkel – dodao je šef SPD-a.

Sučeljavanje: Angela Merkel i Martin Schulz
1/18

I dok su čelni ljudi CDU-a i CSU-a sastanke održali u petak i utvrdili pozicije za nastavak pregovora, vodstvo SPD-a o cijeloj će situaciji raspravljati tek u ponedjeljak. Nakon toga bit će jasnije kojim će smjerom ići pregovori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije