Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Vučetić:

'Da bismo ratificirali Istanbulsku konvenciju moramo krenuti od razuma i slobode'

Marko Vučetić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.04.2018.
u 08:12

Saborski zastupnici danas glasuju o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Saborski zastupnici danas glasuju o ratifikaciji Istanbulske konvencije o kojoj su cijeli dan raspravljali u srijedu.

Jedan od upečatljivih govora tada je imao i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić, inače iz Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista.

– Današnja rasprava je bila zanimljiva zbog više razloga, meni osobno jer sam prvi puta u saboru doživio toliko citiranje filozofa, ali na krivi način. Zato što je svatko krenuo s tim citiranjima i argumentacijama želeći obraniti poziciju svog fiksiranog svijeta. Naš sadašnji fiksirani svijet je svije nasilja nad ženama. Budući svijet, evolucijski svijet je svijet prema kojem mi idemo, svijet koji će dokidati do nasilje. Nećemo ovo raspravljati niti stavljati u bilo kakve političke okvire. Osobno sam nezavisni saborski zastupnik i glasam ne kako mi padne napamet nego kako prosudim. Dokaz nije na meni jer ja djelujem iz vlastite savjesti i vlastitog razuma nego na onima u čijem se klubu nalazim i uglavnom glasujem suprotno nego što oni to čine i ne promatram to kao nikakav problem jer držim da je temeljna odluka ljudskog bića da razumom spoznaje, da se slobodom odlučuje i da nenasilno djeluje. Ova treća kategorija nenasilnog djelovanja je sadržana u Istanbulskoj konvenciji i u njezinoj ratifikaciji. Da bismo mogli ratificirati konvenciju trebamo krenuti od ovog razumskog i slobodnog – kazao je on, cijeli govor poslušajte u priloženom videu.

Marko Vucetic - 11.04.2018. from Arin Nock on Vimeo.

Komentara 24

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
08:42 13.04.2018.

verbalni proljev u svrhu opravdanja ratifikacije... misli i pusti druge da misle.....filozofe citiraj doma.... u krevetu...

Avatar Django
Django
09:01 13.04.2018.

Gospodin bi trebao znati da ne sjedi u saborskim klupama kako bi glasovao po svojoj volji nego po volji onih koji su mu to omogućili.

DU
Deleted user
13:42 13.04.2018.

Promašeni govor jer u anticipiranju budućnosti izvodi potpuno krive pretpostavke. Svijet ne ide ka dobrom, već suprotno. A ova IK mogla bi biti korak u pravcu daljnje izopačenosti, pod krinkom kvazi liberalniji, slobode i sličnih fraza. Skraćeno, kao što se njemu nešto čini, pa će tako glasovati, ja imam pravo i jednake argumente da mi se čini suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije