Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvu Hrvatsku želimo

Mario Stanić: Muka mi je od nas i njih, hoću Hrvatsku bez podjela

Mario Stanić portal (1)
Foto: Pixsell
12.10.2015.
u 07:00

Poznate Hrvate pitali smo kakvu Hrvatsku žele, što bi u njoj promijenili i na što su ponosni

Kakvu Hrvatsku želite?

Teško pitanje, ali svakakvu, samo ne ovakvu kako sad imamo. Za početak bih želio Hrvatsku bez podjela, s puno zajedništva kojeg danas nema. Muka mi je već od crvenih i plavih, nas i njih, ovih i onih. Kad bismo to uspjeli promijeniti, puno bismo napravili na putu da nam bude bolje.     

Na što ste u Hrvatskoj ponosni?

Ima dobrih stvari, ali su nekako potisnute. Od prirodnih do ljudskihresursa. Mi ni u čemu ne zaostajemo osim u nekakvim mehanizmima kojinisu na europskoj razini. Ali, svakako smo u vrhu po timresursima koji nisu iskorišteni.     

Što biste odmah promijenili?

A što ne bih? Nužne su nam brojne reforme, od školstva, zdravstva, sporta, politike... No, prije svega bih želio promijeniti te podjele. Ne mislim da se sad treba vraćati na nešto što smo nekoć bili, ali raskol kodljudi je prevelik. Ima onih koji tvrde da podjela nema, no ja ih vidim i tvrdim da smo baš podijeljeni. Želio bih civilizirani dijalog u kojem se s nekim slažeš, s nekime ne jer bi to trebalo biti normalno, a naša današnja situacija je – ako nisi za nas, onda si protiv nas.     

>> Građani žele živjeti u drukčijoj, boljoj državi

Ključne riječi

Komentara 3

OL
olrajt
14:20 12.10.2015.

...podjele uvijek naprave oni kojima su potrebne,a najgori su oni koji su posvađali sjever i jug Hrvatske i to nažalost preko nogometne lopte!...a onu drugo podjelu na ustaše i partizane lako ćemo riješiti .kako smo riješili ustaše ,riješit ćemo i partizane!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:57 12.10.2015.

Necemo silne, autoritarne, bahate, arogantne i nabrijane, to je sve sto zelimo.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:22 12.10.2015.

to bi doduse bilo idealno, gosp. Stanic, ali nazalost je utopija. Ako nista drugo, opet ce oni koji silom zele da se zna da su drugaciji izaci na pride parade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije