Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA POLITIKE

Mario Radić zasvirao gitaru pa otkrio najteži trenutak u životu: 'Tada mi je ispala sva kosa'

Mario Radić svira gitaru
Foto: Screenshot/YouTube/Domovinski pokret
1/8
05.04.2024.
u 15:46

Domovinski pokret je na svom YouTube kanalu objavio video u kojemu se može vidjeti druga strana Marija Radića, potpredsjednika DP-a i nositelja te stranke u IV. izbornoj jedinici.

"Moje najdraže uspomene iz djetinjstva nalaze se na ovom mjestu. Ovo je naše imanje, djed ga je uzeo 1947. godine. Na ovome mjestu sam nakon dvije i pol godine vidio oca kad se vratio iz zatvora u Lepoglavi, gdje je bio nakon hrvatskog proljeća", govori Mario Radić u videu koji je na svojem YouTube kanalu objavio Domovinski pokret kako bi predstavio i drugu stranu svojega potpredsjednika i nositelja te stranke u IV. izbornoj jedinici. 

Osim što su mu za oca vezane najljepše uspomene, njega se prisjetio i kada su ga upitali koji mu je trenutak u životu bio najteži. "Kada smo 1991. saznali da sam izgubio oca. U tom trenutku sam bio na terenu, nisam znao tko mi je ostao živ, a tko je poginuo od obitelji. To sam teško prebolio i tada sam izgubio i kosu", prisjeća se Radić, koji kaže da mu je obitelj sve i da upravo s njima najviše voli provoditi vrijeme. "Najbolje proveden dan mi je ovdje sa životinjama i obitelji. Odmaram se baš tako, to mi je najdraže. Volim biti povezan sa zemljom i volim raditi na zemlji. Mislim da kada čovjek izgubi vezu sa zemljom i Bogom, da to više nije čovjek, nego ljuštura."

A danas ne bi posjedovao sve u čemu uživa da nije bilo mukotrpnog rada. "Do poslovnog uspjeha došao sam tako da sam radio i dan i noć, dvadesetak godina. Nisam znao ni za nedjelju ni za subotu, a ni za petak", kazao je. Gužvovit raspored mu je, kazuje u videu, i dan danas. "Probudim se ujutro u 6:00, 6:15. Odvježbam, popijem kavu i pogledam mailove. Onda se u 8:30, 9:00 počinjem baviti politikom i ljudima. Cijeli dan mi je ispunjen, radim od jutra do sutra."

Otkrio je i zašto je odlučio ući u politiku. "Vidio sam da sve odlazi nizvodno, krivim putem. Bilo mi je dosadilo po kavama s istomišljenicima pričati o tome. Htio sam skočiti u vodu, plivati i promijeniti stvari", pojasnio je. Usprkos problemima koje je uočio, iz Hrvatske nikada nije poželio otići. "Kad si rođen u nekom gradu, trebaš pokušati dati sve od sebe da to mjesto unaprijediš i učiniš ga boljim za život. Umjesto da odmaram, uživam i trošim novce, ja se patim i mučim. Dat ću sve od sebe da od Hrvatske, najljepše zemlje, napravimo zemlju koja će biti svima draga i poželjna za život", poručio je.

VEZANI ČLANCI:

"Tamo, tamo da putujem, Tamo, tamo da tugujem...", čuju se potom u videu stihovi pjesme "Odlazak", koju je popularizirao veliki Arsen Dedić, a za YouTube Domovinskog pokreta otpjevao ju je i sam Radić, kojemu je preminuli glazbenik jedan od omiljenih izvođača. 

"Volim Johnnyja Casha, Arsena Dedića, Gibonnija. Više rock i neku laganu glazbu", pojašnjava Radić, koji je otkrio i svoj filmski i književni ukus. "Najdraži film mi je Iskupljenje u Shawshanku jer se pokazuje kako se može teškim i napornim radom uspjeti u životu i kada su pred nama nepremostive prepreke. Najdraža knjiga mi je Derviš i smrt, govori o tome što vlast može učiniti od čovjeka i čovjeku." 

A zašto ne nosi kravate, koja mu je najveća mana i druge zanimljivosti o Radiću, možete saznati u videu Domovinskog pokreta. 

GALERIJA Živa atmosfera na skupu Domovinskog pokreta: Brojne zastave, ima i oznaka HOS-a, stigli i tamburaši

Mario Radić svira gitaru
1/30

Komentara 2

PV
prcko.vita
16:02 05.04.2024.

Ajmo reći ovako, od svega ponuđenog na ovim izborima, Domovinski pokret zvuči najmanje štetan, najmanje loš, i najmanje antihrvatski. Nisu idealno rješenje, ali od ovog ponuđenog trenutno su ok. Želim im veliki uspjeh, puno snage i žrtve da ugrade uu bolju Hrvatsku državu.

BA
Barba56
12:51 06.04.2024.

Misljenja sam da jedino Domovinski pokret moze Hrvatsku izvesti iz ove korupcije i beznadja . Zato njima moj glas .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije