Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kornatska tragedija

Marinović: Opet smo čuli svjedoka koji ništa nije vidio i ništa ne zna

drazen slavica
Željko Mršić/Pixsell
03.07.2012.
u 16:55

Otac poginulog vatrogasca prigovorio je šibenskom tužitelju Zvonku Iviću da nije zadovoljan njegovim radom te dodao kako obiteljima nije cilj osuditi Dražena Slavicu, nego doznati istinu

Od šestero pozvanih svjedoka, na suđenju Draženu Slavici za kornatsku tragediju iskaz je dao samo svjetioničar Josip Frančeskini. Petero ostalih svjedoka nije se pojavilo na ročištu.

S otoka Sestrica Vela, gdje kao svjetioničar radi osam godina, Frančeskini je na dan kornatske tragedije već oko podneva u uvali Šipnata uočio najprije gust dim, a onda i vatru. O požaru je obavijestio upravu Parka prirode Telašćica te obitelj Špralja koja pokraj uvale Šipnat ima maslinike. Prisjetio se da je između 14 i 15 sati došao kanader, koji je desetak puta uzimao vodu u Žutskom kanalu, a drugih letjelica nije bilo, na što je Igor Marinović, otac poginulog vatrogasca, rekao kako postoji snimka da je u to vrijeme baš iznad svjetionika Sestrica Vela tri puta preletio Pilatus.

Na pitanje je li sa 40 metara nadmorske visine, odakle je promatrao požar, mogao vidjeti mjesto tragedije, Frančeskini je odgovorio negativno te dodao da je tek navečer, gledajući vijesti na televiziji, doznao što se uistinu dogodilo.

Boris Babić, predsjednik sudskog vijeća, najavio je da će od jeseni rasprave trajati tri tjedna u mjesecu kako bi se suđenje okončalo do kraja godine, a Igor Marinović ispred suda prigovorio je šibenskom tužitelju Zvonku Iviću da nije zadovoljan njegovim radom te dodao kako obiteljima nije cilj osuditi Dražena Slavicu, nego doznati istinu.

– Opet smo čuli svjedoka koji ništa nije vidio i ništa ne zna – prokomentirao je Marinović.

Komentara 2

TO
Toni50
19:10 03.07.2012.

Marinović ispred suda prigovorio je šibenskom tužitelju Zvonku Iviću da nije zadovoljan njegovim radom te dodao kako obiteljima nije cilj osuditi Dražena Slavicu, nego doznati istinu. To sam i ja mislio kada sam se sudio sa građevinskom mafijom da sudud zanima istina ; ali se pokazalo koliko sam bio skupa sa ostalih stotinjak koliko smo naivni i ne poznajemo sud RH. Sudu-sucima je uvjek isti cilj; a to je suditi i raditi godinama i decenijama do mirovine . A sve ostalo je želja nada pojedinca , Istina i sud i pravda to je dječija nivna mašta i vjera u to u RH...

DJ
djakputnik
22:30 03.07.2012.

Toni, pogodio si u dlaku točno. Takozvano pravosuđe koje se provodi u Hrvatskoj nema veze niti sa pravosuđem, niti sa pravdom. Suđenja ne mogu trajati godinama. Ako traju toliko - nesposoban je sudac koji ne zna raditi. Ako su svi suci takvi, a jesu - nesposoban je ministar. Poruka našoj mladeži uz ovakav tijek suđenja i uz ovakve presude je jasna: djeco, u Hrvatskoj se najviše isplati kriminal. Jami koliko možeš, nitko ti ništa ne može ako imaš dovoljno novaca. A dovoljno novaca nikako ne možeš zaraditi pošteno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije