Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak suđenja u aferi kamioni
Povratak na članak

MAN-ovi kamioni nisu mogli koristiti vojno gorivo bez gubitka na snazi

Prema dokumentu, dakle, jeftiniji Manovi kamioni nisu mogli biti korišteni izvan Hrvatske, a upravo je ispunjavanje tzv. partnerskih ciljeva u suradnji s NATO-om bila jedan od zadataka te nabave vozila.

Komentari 28

SO
Somelier
11:50 19.02.2010.

\"MAN-ovi kamioni nisu mogli koristiti vojno gorivo bez gubitka na snazi\" Niti nosivost niti gorivo nije odgovaralo. Znači \"tehnikalije\" su zakazale.Šta sada. Po ovome i mala djeca vide da su Rončević i Bačić nevini. Kako ih sada oprati od tihh \"fekalija\" koja su bačena na njih. Jedino bi bilo pošteno Umjesto njih zatvoriti Mesića.

VL
MA
marko53
12:33 19.02.2010.

Sve ove optužbe su bile s jednim ciljem.Pobijediti izbore.Optužiti neprijatelja da radi nepošteno što za sobom gubljenje povjerenja građana.Bez ove afere Hebrang bi prošao u drugi krug, ovako nije.Sada vidimo da je Hebrang bio u pravu kada je rekao da nije nitko kriv dok se krivnja ne dokaže.Znači komunistički inženjering.

VL
GA
gala
10:30 19.02.2010.

mogli bi se neki ispričavati rončeviću.možda je mesić imao neki deal sa manom, pa kad mu nije prošlo uzeo je rončevića na zub.

VL
OB
-obrisani-
11:41 19.02.2010.

A što rade vojnici koji sjede otrag? Igraju belu. E pa neka izađu van i malo poguraju.

VL
MA
marko53
18:32 19.02.2010.

Juma- Pa o čemu ja stalno pišem.Čovjek koji je dozvolio da jedna Bugarska i Rumunija uđu u EU prije Hrvatske moralno uništio glavni krivac za sve naše nedaće zajedno sa našim medijima MESIĆ.Gdje je onih 50% Hrvata koji nisu izašlii na izbore, zašto ne dignu glas?

VL
CA
Capolo
20:17 19.02.2010.

Rončeviću, ti lijepo odmah započmi pisati optužnice za klevetu protiv Stazića, Linića, Mesića i novina koji su te još prije godinu dana proglasile krivim. Ima da rade do kraja života da ti isplete odštetu, a ti lijepo tu odštetu daj nekome kome je najpotrebnija.

VL
BO
bomba
10:14 19.02.2010.

Jesu li oni mislili stvarno privoditi ljude umješane u korupciju i slične stvari, ili je ovo samo jedna od predstava pregovaračima iz EU-a kako mi radimo po tom pitanju.

VL
JA
jarac
10:21 19.02.2010.

Predlažem sudu: ljude pustite doma, a pritvorite cjelo povjerenstvo za kamione na čelu sa stazićem i mentorom mesićem.

VL
14
14words
10:32 19.02.2010.

Ipak vidimo da stvari i nisu baš onakve kakvima su nam ih mediji8prvenstveno jutarnji list ) prezentirali.

VL
OB
-obrisani-
10:28 19.02.2010.

baš tako, pustiti ih ili barem prestati pisati gluposti, jer stazić i inače do podne mrzi cijeli svijet a popodne i samog sebe ovo je nešo skrio pred saborskom komisiijom a dikobraz od 2005. par puta mijenjao priču, samo da da se osveti Rpnčeviću (man je u priči tek od nedavno), kao što jei Hrvatsku unazadio svojim svjedočenjem u hagu 1998. pa potom laje kako je demokratizirao zemlju...

VL
BA
baš
10:33 19.02.2010.

Kakvo je sad to famozno gorivo? Možda špirit?

VL
OB
-obrisani-
10:39 19.02.2010.

gala, pogledaj taj preslik na linku što sam maloprije poslao do pred kraj prošle godine je daimler bio u priči ali onada su našli nekog \"svjedoka\" koji (za lovu) priča o manu? mesić je bio prokleto osvetoljubiv, prikolonio se haguu 1997-8. sveteći se dr Tuđmanu za svoj politički neuspjeh! načinio je veliko zlo Hrvatskoj pa deset godina poslje pričao kako se borio za njen ugled u inozemstvu, demokraciju i druge gluposti a generali su mu bili preopasni jer dok bi oni bili u vrhu HV niti jedan general ne bi mogao u hag na osnovu njegovih optužbi tipa: \"čuo sam da je moj prijatelj čuo... mislim da je Tuđman mislio... netko je rekao da je Šušak nekome rekao...\"

VL
OB
-obrisani-
10:43 19.02.2010.

baš, baš si našao/la pitanje? ništa u vojsci nije kao kod civila, nema tamo eurodiesel, plavi diesel i slično - vojska mora moći koristiti i gorivo koje zarobi od neprijatelja a prvenstveno, ono se mora moći dugoročno i što je moguće jednostavnije skladištiti... o takvim stvarima mesić nije imao pojma ali imao je \"prijatelje\" u daimleru??

VL
CI
cicibela
10:52 19.02.2010.

Opet Mesićevo osvetoljubivo pakiranje. Kako je javni tužitelj podigao optužnicu bez čvrstih dokaza? Dovoljno da neki politički moćnik pokaže prstom i evo ti suđenja, afera i zabave za naciju. Koliko samo blamaža do sada: slučaj Pukanić, Hodak, Rončević... Ni jedann slučaj s dokazima. Igraju se pravne države.

VL
OB
-obrisani-
10:52 19.02.2010.

što se tiče jutarnjeg, to je EPH(europa press holding), dakle nema veze s hrvatskim interesima a svima je znano da grupa novinara s gordanom malićem na čelu kolone, radi za britanske tajne obavještajne službe. može čak i biti istina daa nisu njihovi plaćenici ali glupo nasjedaju na njihove podvale u obliku krivotvorenih informacija i objeda! da bi se to moglo sagledati, treba znati da velika britanija nikada nije prihvatila EU i euro, oni samo zlorabe položaj američkog saveznika i izvlače materijalnu korist!!

VL
DU
Deleted user
12:59 19.02.2010.

Sve je zakonski čisto, koji se vrag još dalje sudi tim ljudima, manova ponuda nije odgovarala tehničkim uvjetima i to u dvije kategorije, nosivost i tip goriva, ko tu koga zajebava, ispada da bi i da su manovi kamioni uzeti na kraju koštali više jer moraju na obićnu pumpu po skupo gorivo........Mesić je gad na kvadrat, a ljudi koji misli da je pošten su ko guske u magli.

VL
OB
-obrisani-
13:33 19.02.2010.

Kome je trebala ova sudska farsa tempirana u vrijeme izbora? Prisjetimo se, jedan \"jaki\" predsjednički kandidat se je zalagao za Hrvatsku vrlo važno \"otvaranje parka na Pantovčaku svim građanima\" i bio je spreman \"staviti ruku u vatru\" za Ročevića. Izboriri prošli, \"jaki\" kandidat nije prošao i onda slijedi sudski obrat, Rončević je nevin. Svatko je odradio svoj dio posla, a Hrvatsi su dobili još jednog oktroiranog predsjednika. pozdrav vaš zmijicamala

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
13:46 19.02.2010.

Ovdje netko nekoga pravi budalom.Ako netko, koji se je dao ponudu za vozila nije udovoljio traženim zahtjevima, onda on ne prolazi na natječaju, a ostali ulaze u izbor.Zašto je navedeno da se kompletan natječaj stornirava, jer MORH nema novca, da bi, nakon toga, bez natječaja, direktnom pogodbom odabran jedan od ponuđača.Tu je problem.

VL
MA
marko53
14:42 19.02.2010.

Još mi moramo učiti od udbaša kako se pobjeđuju izbori.Na žalost.

VL
BT
bili-tartuf
18:01 19.02.2010.

problem je u Mesicévim JNA-savjetnicima,..kojima je bija porid TAMa, Duetz-magirus...\"san-snova\",..a MAN-nedostizán za njihovo JNA-vrime,...a Udbasí nezéle shvatiti da se vrime mjenja,...i Tehnologija napriduje...(porid dubokoga Izvinjenja-Roncévicú, triba ga vratiti na Poziciju-Ministra!!)...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.