Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak suđenja u aferi kamioni

MAN-ovi kamioni nisu mogli koristiti vojno gorivo bez gubitka na snazi

rončević
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.02.2010.
u 09:57

Prema dokumentu, dakle, jeftiniji Manovi kamioni nisu mogli biti korišteni izvan Hrvatske, a upravo je ispunjavanje tzv. partnerskih ciljeva u suradnji s NATO-om bila jedan od zadataka te nabave vozila.

Pukovnik Jerko Vranjković, koji je bio član Povjerenstva za nabavu kamiona zbog kojih se sada sudi Berislavu Rončeviću i Ivi Bačiću, pribavio je, pripremajući se za jučerašnje svjedočenje, dokument iz 2003. godine u kojem tvrtka Man Importer Hrvatska obavještava da njihovi kamioni gorivo F34 mogu koristiti samo u krajnjem slučaju. A kad ga koriste, snaga motora je 5-10 posto manja te postoji rizik za motor.

Prema tom dokumentu, dakle, jeftiniji Manovi kamioni nisu mogli biti korišteni izvan Hrvatske, a upravo je ispunjavanje tzv. partnerskih ciljeva u suradnji s NATO-om bila jedan od zadataka te nabave vozila.

Iz Vranjkovićeva svjedočenja postalo je nešto jasnije i koju nosivost kamiona je Ministarstvo obrane uopće tražilo. Glavni stožer je, naime, tražio nosivnost od 4 do 5 tona, ali je jedna od službi Ministarstva obrane (Sroma) sugerirala da to ipak bude 5 tona jer NATO uzima 5,10 i 16 tona. (sp)

Komentara 28

MA
marko53
12:33 19.02.2010.

Sve ove optužbe su bile s jednim ciljem.Pobijediti izbore.Optužiti neprijatelja da radi nepošteno što za sobom gubljenje povjerenja građana.Bez ove afere Hebrang bi prošao u drugi krug, ovako nije.Sada vidimo da je Hebrang bio u pravu kada je rekao da nije nitko kriv dok se krivnja ne dokaže.Znači komunistički inženjering.

GA
gala
10:30 19.02.2010.

mogli bi se neki ispričavati rončeviću.možda je mesić imao neki deal sa manom, pa kad mu nije prošlo uzeo je rončevića na zub.

SO
Somelier
11:50 19.02.2010.

\"MAN-ovi kamioni nisu mogli koristiti vojno gorivo bez gubitka na snazi\" Niti nosivost niti gorivo nije odgovaralo. Znači \"tehnikalije\" su zakazale.Šta sada. Po ovome i mala djeca vide da su Rončević i Bačić nevini. Kako ih sada oprati od tihh \"fekalija\" koja su bačena na njih. Jedino bi bilo pošteno Umjesto njih zatvoriti Mesića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije