Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na moru

Malteški brod kod Pule potopio ribaricu pa nastavio ploviti

Jurge N brod
Foto: Goran Kovačić
1/3
Autori: tri/VLM, tok/VLM
01.11.2011.
u 11:03

Na ribarici je bilo oko 400 litara dizel goriva, a plivajuća mreža na palubi pa postoji mogućnost da ispliva i prijeti sigurnosti plovidbe.

Noćas se nešto prije dva sata u pulskom akvatoriju ribarski brod Golub sudario s brodom koji je plovio pod malteškom zastavom. Ribarica je potonula dok je drugi brod bez zaustavljanja produžio plovidbu.

Na ribarici se nalazilo osam članova posade, koji su se spasili ukrcajem u dvije pomoćne brodice kojima su doplovili u Pulu.

Uvidom u bazu podataka Nacionalna središnjica je ustanovila kako je brod koji je nastavio plovidbu malteški brod Joerg N te je kontaktirala posadu i dala nalog da krenu prema luci Rijeka.

Upozoravaju se ribari da posebno obrate pozornost na moguće istjecanje nafte i plutajuće ostatke ribarskog alata s potonule ribarice.

U ribarici je bilo oko 400 litara dizel goriva, dok je velika plivajuća mreža bila složena na sredini palube pa postoji mogućnost da ispliva i zaprijeti sigurnosti plovidbe.

Kako su izvijestili  iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  danas će se u Lučkoj kapetaniji Pula ispitati zapovjednik ribarice Rade Palaškov i članovi posade, a inspekori Lučke kapetanije Rijeka koji su jučer ispitali zapovjednika i drugog časnika palube broda obavit će pregled opreme i uređaja broda Joerg N, koji je u vlasništvu njemačke kompanije.

Po nalogu Lučke kapetanije Pula pomorska policija jutros je obišla mjesto  pomorske nesreće obzirom da je u ribarici ostalo oko 400 litara dizel goriva. Mreže plivarice i dalje se nalaze na morskoj površini, a onečišćenja mora nema.

Komentara 6

AN
Andreeejjj
11:47 01.11.2011.

Pobjegli??? Pa gdje su tu ljudske i pomorske konvencije, ajme Bože. Pa 8 ljudi udarene brodice je moglo poginuti? Svaštaaaaaa???

FE
Felicijen
11:53 01.11.2011.

Naravno oduzeti brod i poslati ih iza rešetaka na razmišljanje o svom ponašanju. Jedno duže razmišljanje...

Avatar Uzorak
Uzorak
12:37 01.11.2011.

Moćna je ova jahta hrv. policije,..da se usereš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije