Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz bok velikima

Mali Oriovac 'pozelenio' uz Dan svetog Patrika

Oriovac - Mjestani malog Oriovca pridružili se svjetskim metropolama u proslavi Svetog Ptrika.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
18.03.2021.
u 15:09

Oriovac je u toj akciji bio jedini predstavnik Slavonije i ujedno najmanje mjesto na svijetu koje je dobilo dozvolu za uključenje u projekt

Mala slavonska općina Oriovac nakratko je stala uz bok New Yorku, Rio de Janeiru, Sydneyju i drugim svjetskim metropolama.

U sklopu obilježavanja irskog nacionalnog praznika Dana svetog Patrika, u ovom je mjestu svjetlima reflektora u zeleno obojana stara turska fontana iz 1617. godine. U akciju se uključilo 66 zemalja u kojima je zelenom svjetlošću obasjano 690 znamenitosti, od Empire State Buildinga i slapova Niagare do kosog tornja u Pisi.

Jeste li znali da do 70-ih na Dan svetog Patrika nisu radili pubovi u Irskoj?

Oriovac je u toj akciji bio jedini predstavnik Slavonije i ujedno najmanje mjesto na svijetu koje je dobilo dozvolu za uključenje u projekt. To što su upravo oni postali dio globalne turističke priče u mjestu je izazvalo opće oduševljenje.

Oriovac - Mjestani malog Oriovca pridružili se svjetskim metropolama u proslavi Svetog Ptrika.
1/6

- Dobili smo zeleno svjetlo nakon komplicirane procedure i to je čak i nas iznenadilo. Ovo je za nas velika stvar, velika promocija naše općine. Mi smo mali, nema nas puno, ali smo srčani - rekao je Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac.

U Hrvatskoj je zasvijetlilo ukupno devet gradova i općina, a o odabiru lokacija odlučilo je irsko veleposlanstvo. Između ostalog, u zelenom bojom irske zastave obojane su i Mala Onofrijeva fontana u Dubrovniku, instalacija "Pozdrav Suncu" u Zadru, Klovićevi dvori, Muzej suvremene umjetnosti i fontane u Zagrebu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije