Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Sisku

Mali hokejaši zasukali rukave i pomažu uređivati Sobu čuda

02.02.2016., Sisak - Mlade hokejasice i hokejasi HK Sisak obisli su gradiliste buduce Sobe cuda, a koju je Grad Sisak poklonio Udruzi osoba s invaliditetom Sisacko-moslavacke zupanije, a u koja ce biti uredjena za sprovodjenje terapije za djecu s poteskoc
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
04.02.2016.
u 06:30

U nedjelju se organizira i događaj “Hokejaško srce za Sobu čuda”

Humanitarnoj akciji za sisačku Sobu čuda, osim Večernjeg lista, Ordinacije.hr i dm-a, priključio se i Klub hokeja na ledu Sisak. Svoj već tradicionalni „Hockey day for hockey hall“ ove će godine posvetiti upravo prikupljanju sredstava za što raniji dovršetak uređenja prve sobe u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju.

Kako bi najavili ovu akciju, Sobu čuda posjetili su najmlađi hokejaši, polaznici škole hokeja. Zasukali su rukave i dali svoj obol uređenju. Sisačkim hokejašima bit će ovo četvrta po redu humanitarna akcija. Prikupljali su do sada sredstva za sugrađanina Nou Utješinovića, dječji odjel sisačke bolnice te djecu iz Dječjeg doma Vrbina. Ovaj put odabrali su upravo Sobu čuda.

– Prihvatljivije su nam akcije gdje automatski pomažemo većem broju potrebitih, ne pojedincu. Kroz razgovor s tajnicom udruge gđom Milković upoznala sam se s dijelom njihovih problema koje imaju u svakodnevnom radu i životu, kakva je budućnost njihovih članova i koliko zapravo ovise o svojim najbližima te koliko smo kao društvo, ali i država još uvijek neosjetljivi na njih. To nije dobro i zato mi je drago da smo ove godine izabrali upravo njih i iskreno se nadam da ćemo nastaviti surađivati, možda već kroz malu školu rolanja na proljeće – kaže Manuela Bukovec, predsjednica KHL Siska.

Sredstva hokejaši prikupljaju već desetak dana, a do danas je prikupljeno više od 2000 kuna. Vrhunac se očekuje na samom događaju u nedjelju, 7. veljače, na klizalištu Zibel.

– Tada ćemo našim sugrađanima pripremati i dijeliti grah, hot-dog, krafne i ostalo, a oni će, nadam se, donirati svoje novčane priloge u skladu sa svojim mogućnostima za sisačku Sobu čuda. Pred kraj dana skupit ćemo sve kutije na hrpu i pred komisijom prebrojiti prikupljeni novac koji ćemo uplatiti na naš posebni žiro-račun. Akcija ostaje otvorena do 25. veljače i zatim ćemo sva sredstva prebaciti na žiro-račun udruge – dodaje Manuela Bukovec.

Za nedjelju su hokejaši pripremili bogat program koji će početi ujutro. Uz brojne susrete i turnir mladih sekcija, navečer u goste stižu hokejaši iz Splita, Pule, Rijeke i Zadra te slovenska momčad Prosport. Partneri događaja „Hokejaško srce za Sobu čuda“ su Večernji list, Grad Sisak, dm i portal Ordinacija.hr.

U Sisku se hokej igra više od 85 godina, a KHL Sisak trenutačno ima više od 150 članova, od čega je više od 50 djece u dobi od 5 do 13 godina. Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u radnoj terapiji ima više od 40 djece s teškoćama u razvoju od kojih je više od 30 s različitim poremećajima. Dolaze s područja Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Gline i Novske. Prostor za Sobu čuda u Frankopanskoj ulici darovao je Grad Sisak, ima 118 četvornih metara. Donacije se mogu uplatiti i na račun udruge – IBAN HR3324840081105429603 (RBA d.d.) s naznakom “Za Sobu čuda” ili se javiti u udrugu u Ulici Jelene Babić 18 u Petrinji, e-mail: tajnik@uosismz.hr, tel. 044/719 482. 

>> U Sisku se uređuje prva Soba čuda za djecu s teškoćama 

>> 'Toplo srce' za Sobu čuda u Sisku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije