Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ predstavio odgovore Mostu

Maletić: SDP nema ni političku volju ni znanje, odgovore je za njih pisala administracija

Ivana Maletić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
30.11.2015.
u 14:46

Istaknula je kako je ova vlada imala četiri godine da pokaže da je vjerodostojna

Nakon koalicije Hrvatska raste svoje je odgovore Mostu danas predstavila i Domoljubna koalicija.

HDZ-ov Tomislav Ćorić na početku konferencije za medije istaknuo je kako je koalicija Hrvatska raste naknadno mijenjala programske stavove u sklopu odgovora Mostu objavljenih na svojim internetskim stranicama. Promjene koje Ćorić navodi odnose se na dio koji se odnosi na ukidanje mjesečnih izvještaja o nenaplaćenim potraživanjima. 

Nakon Ćorića, odgovore HDZ-a  prezentirala je europarlamentarka Ivana Maletić.

 – Na našim odgovorima je radio niz stručnjaka. Puno područja je odrađeno u komunikaciji s Mostom na teme koje su izuzetno bitne, od poduzetništva koje je nama u prvom planu. Važno je stvoriti kvalitetno poslovno okruženje, za što je nužna reforma pravosuđa, s čim se u potpunosti slažemo. Brzo smo se složili s Mostovim idejama vezanim uz lokalnu i regionalnu samoupravu. Moramo definirati što se radi na kojoj razini državne vlasti nakon čega možemo uspostaviti sustav mjerenja i nagrađivanja izvrsnosti. Drago nam je što su u fokusu Mosta teme energetike i poljoprivrede – kazala je Maletić.

Istaknula je kako je vlada imala četiri godine da pokaže da je vjerodostojna.

 – Problem je što od svih stvari koje su najavili, ispunili su njih tek 25 posto. Oni nemaju političku volju ni znanje da provedu ono što piše u dokumentima koje su slali u Bruxelles. Odgovore za njih je pisala administracija – rekla je Maletić i dodala kako je gospodarski pojas svima u interesu

Kazala je kako se broj županija ne bi trebao smanjivati, ali se od njih mora tražiti poboljšanje kvalitete rada. 

>> Evo kako je koalicija Hrvatska raste odgovorila Mostu!

Ključne riječi

Komentara 74

AR
arsiano
15:45 30.11.2015.

Aleksandra Kolarić je bila u pravu optuživši SDP i Milanovića da im državne institucije pišu odgovor MOST-u.Kaže Ćorić da je u prvoj verziji teksta objavljenog na internetu stajalo "..mi iz Ministarstva financija i porezne uprave smatramo....".Dakle,totalno priznanje da se neovlašteno koriste državni resursi u stranačke svrhe.Naravno,ovdje o tome ni slovca.Ke?

KA
kajinx
15:43 30.11.2015.

Kako su Jugonostalgičari, Komunisti, KOS-ovci, UDBA-ši, Oficiri JNA, Petokolonaši, Mrzitelji Hrvatske, Jugoudbaški nostalgičari i njihovi potomci navalili sa napadima na HDZ! Imali ste četiri godine da pokažete tko ste! Čuj Plan 21, plan kako uništiti Hrvatsku.

LI
lipnjak
15:40 30.11.2015.

Al su se uznemirili duhovi ovih crvenokožaca počelo je odbrojavanje,a ubrzo opet nazad u mišje rupice gdje ste bili od početka domovinskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije