Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boluje od zloćudnog tumora

Malena Kiara odlazi u San Francisco, primljena je na liječenje

Brodarica: Bikeri predali novac roditeljima djevojčice Kiare Goršić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
14.12.2021.
u 10:15

Obitelj nije bila upoznata sa zdravstvenim sustavom u SAD-u pa su za pomoć zamolili Hrvate koji tamo žive

Djevojčica Kiara Goršić iz Šibenika, koja boluje od zloćudnog tumora, odlazi u San Francisco. Hrvatska javnost za nju je dosad prikupila 18 milijuna kuna, a uskoro će biti poznato je li to dovoljno. Naime, kako je navela Kiarina majka, sutra će biti poznati svi detalji oko odlaska i konačne cijene liječenja. 

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i nemoguće je zadirati u to. Ipak, najnoviji Kiarini nalazi obećavaju, piše HRT

– MR je pokazao pseudoprogresiju (povećanje tumora), ali to je bilo očekivano – rekla je Kiarina mama Matea Goršić i dodala da je mnogo važnije što nema metastaza i proširenja pa su na taj način ispunili uvijete za prijam u kliniku u San Franciscu. Tamo se, naime, provodi ONC oralna kemoterapija koja se u nekoliko slučajeva pokazala uspješnom te je usporila rast tumora. 

– ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – naglašava Matea Goršić. Obitelj nije bila upoznata sa zdravstvenim sustavom u SAD-u pa su za pomoć zamolili Hrvate koji tamo žive.

– U San Franciscu, nažalost, nemamo nikoga i ne znamo što očekivati od Amerike i znam po tatama i mamama koji su bili u Americi, tamo je jednostavno neki drukčiji sistem, tamo treba biti dosta oprezan sa svime, upućeni smo u to da isti lijek u jednoj ljekarni ne košta jednako kao u drugoj ljekarni, da treba paziti i s kojim se taksijem voziš, tako da jednostavno eto, ako netko možda živi u toj državi, ne mora baš u tom gradu, da nam izađe u susret i javi nam se bilo e-mailom, bilo mobitelom, da nas uputi kako funkcionira taj sustav – zamolio je Kiarin tata Valentino Goršić, a na njegov je poziv odgovorilo mnogo Hrvata koji su im ponudili pomoć. 

Svaki petak roditelji objavljuju na svojoj Facebook stranici “Kiara želi život” stanje svih računa. Tu je račun Crvenog križa, telefonski broj 060, Kiarin račun, račun GoGetFunding aplikacije i račun mame Matee.

Pad cijena goriva kratko je trajao: Od danas nove cijene!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije