Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egzotične životinje

Majmuna i krokodila pokušao prokrijumčariti preko granice

krokodil
Arhivska fotografija
30.04.2010.
u 14:56

U prikolici su pronađeni ženka majmuna stara sedam godina, za koju je vlasnik imao isteklu dozvolu, i krokodil, "točnije mužjak star šest godina, za kojega vlasnik nije posjedovao dokumentaciju".

BEOGRAD - Carinici i policajci na graničnom prijelazu Preševo na srbijansko-makedonskoj granici u prikolici Nenada Stojmenovića iz Trgovišta pronašli su majmuna i krokodila, javlja agencija Tanjug pozivajući se na priopćenje Carine.

U priopćenju je precizirano da se u prikolici nalazila ženka majmuna stara sedam godina, za koju je vlasnik imao isteklu dozvolu, i krokodil, "točnije mužjak star šest godina, za kojega vlasnik nije posjedovao dokumentaciju".

Budući da je riječ o zaštićenim vrstama životinja s liste CITES (Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore) koje je vlasnik namjeravao bez dozvole za izvoz izvesti iz Srbije, životinje su privremeno oduzete.

Krokodil je transportiran u azil za divlje životinje na Paliću kod Subotice, a ženka majmun, iako je privremeno oduzeta, povjerena je na čuvanje vlasniku do konačne odluke mjerodavnih tijela "uz zabranu raspolaganja privremeno oduzetom životinjom".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije