Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tovari pod zaštitom

Magarcima na Santoriniju zabranjen prekovremeni rad

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Ilustracija
28.07.2018.
u 18:15

Vlasti su objavile niz mjera kojima će se životinjama morati osigurati dovoljno hrane i vode te odmor u hladu

Vlasti idiličnoga grčkog otoka Santorinija odlučile su zaštititi mazge i 'tovare' koji po paklenoj vrućini nose turiste oštrom otočkom uzbrdicom. Odluci je prethodio sukob aktivista za zaštitu životinja i njihovih vlasnika.

Gradske vlasti u subotu su objavile rezultate uspješna sastanka aktivista i vlasnika magaraca u "cilju poštivanja prava i dobrobiti" simpatičnih, tvrdoglavih životinja. 

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka gazde koji mlati svoga magarca, u petak je organiziran prosvjedni skup koji je završio metežom.  

Kad su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mjera za zaštitu magaraca. Životinjama će se ubuduće morati osigurati dovoljno hrane i vode, te odmor u hladu

Magareći radni sati i nosivi teret bit će ograničeni. Vlasnici koji to neće poštivati bit će kažnjeni. 

Santorini, koji se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznat je po svojim bijelim kućama, posljednjih se godina teško nosi sa sve većom navalom turista. 

Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji ondje mogu pristati i u broju dolazaka na otok. 

>> Magarci na utrci u Tribunju

Komentara 3

IP
info_punkt
14:01 29.07.2018.

dakle, i magarci u Grčkoj imaju veća prava nego radnici u Hrvatskoj.

DH
dalibor.hren
14:36 29.07.2018.

Znači, skoro kao nečiji saborski zastupnici!?

MR
mrvi
16:38 29.07.2018.

Posaljite im vrijedne Dalmatince.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije