Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak iz EU

Macron želi da 31. listopada bude apsolutno zadnji rok za brexit

Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
04.06.2019.
u 00:30

Macron je bio jedan od onih europskih čelnika koji su se protivili produživanju roka za izlazak Britanije kada je on pomaknut s ožujka na kraj listopada

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da bi 31. listopada trebao biti krajnji rok za više puta odgađani izlazak Britanije iz Europske unije.

Macron je bio jedan od onih europskih čelnika koji su se protivili produživanju roka za izlazak Britanije kada je on pomaknut s ožujka na kraj listopada.

"Smatram da to treba biti krajnji rok, zato što ne želim da se novi sastav Komisije bavi time", rekao je, referirajući se na imenovanje novih čelnika europskih institucija nakon nedavnih europskih izbora.

"Mislim da bi bila velika pogreška dalje odgađati", rekao je Macron.

Međutim, Macron je voljan dati još jedno produljenje roka za brexit u slučaju da Britanija zatraži vrijeme za drugo glasanje o izlasku.

"To je ostvarivo ako bi imali novi referendum ili skroz novi model koji bi bio prihvatljiv ostalim članicama i našem pregovaraču."

Macron je beskorisnim ocijenio svaki pokušaj Britanije za ponovnim pregovorima s ciljem da se ukloni tzv. irski 'backstop'.

Komentara 1

CR
CroZrakomlatNo1
07:21 04.06.2019.

Ovi engleski protestanti platit ce dragom Bogu za svu stetu katolickoj crkvi i pravovjernim katolickim EU drzavama! Ali i Macron nije bas nesto idealno. Ali samo bez brige! Bogu mili Hrvatski narod ce prezivjeti sve ovo i izac kao pobjednikk jer je Bog izabrao Hrvatski narod za svoj, kad su mu židovi ubili Sina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije