Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVAKA RIJEČ IMA ZNAČENJE'

Macron za vrijeme upisivanja u Zlatnu knjigu izvadio šalabahter

Zagreb: Premijer Plenković sastao se s predsjednikom Francuske Republike Emmanuelom Macronom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
25.11.2021.
u 11:28

Iako to isprva izgleda kao lapsus, radi se o pomno isplaniranom potezu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron danas je u službenom posjetu Zagrebu gdje se, između ostalog, upisao i u Zlatnu knjigu u Banskim dvorima. 

Za vrijeme upisivanja u knjigu u Plavom salonu namijenjenom za sve strane goste, Macronu su delegati nesmetano dodali šalabaher na kojem pišu, pretpostavlja se, detaljne upute što će francuski predsjednik napisati. Iako to isprva izgleda kao lapsus, radi se o pomno isplaniranom potezu. 

- Svaka ta riječ, pa čak i penkala kojom je pisao ima veliki značaj i stoga je o tim riječima i prije razmislio. Nijedan trenutak ne smije biti slučajnost. Poruka koja je zapisana tamo će se koristiti i za 5, 10, pa i 50 godina. Ispred njega nalazi se šalabahter s porukom i on s nje ju tamo prepisuje, što ostavlja jako lijep dojam, pojasnio je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap za HRT.

U pravilu bi ta poruka trebala biti javno objavljena

Nakon sastanka u Banskim dvorima, Macron će krenuti prema hotelu Esplanade na sastanak s Matom Rimcem koji će mu predstaviti dva automobila Nevera i Bugatti, a potom će krenuti na radni ručak i tako zaključiti svoj posjet Hrvatskoj. 

Komentara 3

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:12 25.11.2021.

mene samo zanima je li macron pokazao covid potvrdu prilikom ulaska u državnu ustanovu ili to vrijedi samo za stoku sitnog zuba?

DU
Deleted user
16:34 25.11.2021.

Trebao mu je šalabakter kada nije bilo supruge, koja je ipak starija, iskusna i pametnija žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije