Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizaran slučaj

'Kako to da je prije ulaska u Hrvatsku bez problema prošao slovensku granicu?!'

Topolovec
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
17.08.2017.
u 12:35

Muškarac je u rujnu 1995. u Mariboru u svađi i nakon dosta alkohola pucao i teže ranio svog susjeda.

Hrvatska je policija prije nekoliko dana, prema navodima slovenskih medija, na graničnom prijelazu Macelj uhitila 61-godišnjeg muškarca koji je u Sloveniji za pokušaj ubojstva 1995. bio osuđen na četiri godine zatvora.

Slovenski mediji postavljaju pitanje kako to da je prije ulaska u Hrvatsku bez problema prošao slovensku policijsku provjeru na granici.

Bizarnu priču o Ljubanu G., koji je u nedjelju namjeravao ući automobilom u Hrvatsku na prijelazu Gruškovje – Macelj, a sada u zatvoru u Zagrebu čeka na izručenje Sloveniji, najprije je objavio ljubljanski "Dnevnik", a onda su prenijeli i ostali mediji.

Muškarac je u rujnu 1995. u Mariboru u svađi i nakon dosta alkohola pucao i teže ranio svog susjeda. Nekoliko je godina izbjegavao suđenje i bio nedostupan vlastima, no 2004. je nađen te pravomoćno osuđen na 4 godine zatvora za pokušaj ubojstva. Odlazak u zatvor uspješno je od tada izbjegavao iako su za njime bile 2009. i 2013. godine objavljene potjernice i tražila se međunarodna pomoć.
List "Dnevnik" navodi da nije jasno kako se Ljuban G. nakon pokušaja ubojstva tako dugo skrivao, a nakon što je uhvaćen i osuđen, nastavio se skrivati izbjegavajući izdržavanje kazne.

List navodi da njegova imena nema na trenutačnom popisu ljudi koje traži slovenska policija, a ima ih više od dvjesto, no da nisu mogli provjeriti je li ga hrvatska policija pridržala temeljem nekog starog popisa traženih osoba koji je u međuvremenu izmijenjen.

Komentara 39

TO
tolitol
12:53 17.08.2017.

Naravno iz poslovično činjenicama potkrijepljenih članaka ne može se dobiti potvrda da je taj čovjek slovenski državljanin. Pa ćemo pretpostaviti s obzirom na starost i okolnosti kaznenog djela počinjenog u susjednoj zemlji da se radi o slovenskom državljaninu. Može se stoga pretpostaviti da je prošao slovensku graničnu kontrolu jer je pokazao slovensku putovnicu na što je slovenski carinik jednostavno mu mahnuo da nastavi put prema hrvatskom graničnom prijelazu. Misterij je riješen.

DO
dopizdilomi
13:39 17.08.2017.

Vrlo jednostavno. Zlovenci se prave da kontroliraju u biti samo skeniraju putovnice, kontroliraju hrvatske i usporavaju prelazak te dobivaju od EU novce za Shengen. U biti oni ništa ne rade.

DU
Deleted user
20:00 17.08.2017.

Kako to da su prije ulaska u Sloveniju bez problema prošli hrvatsku granicu?! Policisti v sredo (16.8.2017) na Obrežju ujeli deset tujcev, v Dobovi pa 13. Vse tujce so policisti predali hrvaškim varnostnim organom, so še pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. -- Izvor: mariborski časopis - vecer.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije