Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost od kolapsa

Lukašenko zavapio: 'Ako Rusija propadne, ostat ćemo pod ruševinama. Svi ćemo umrijeti'

Russian President Vladimir Putin meets with Belarusian President Alexander Lukashenko in Sochi
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/7
27.06.2023.
u 15:32

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko rekao je da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner

Kratka pobuna jedinica Wagnerovih plaćenika i njihov marš na Moskvu pokazala je opasan potencijal nestabilnosti u Rusiji, upozorio je u utorak bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko. "Ako Rusija propadne, ostat ćemo pod ruševinama. Svi ćemo umrijeti", rekao je Lukašenko u Minsku na ceremoniji dodjele nagrada visokim časnicima, prenosi bjeloruska državna novinska agencija Belta.

Lukašenko kaže da je odmah stavio bjeloruske snage u stanje borbene pripravnosti tijekom pobune Wagnera koja je završila u subotu. Lukašenko vlada Bjelorusijom od 1994. i bliski je saveznik ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

VIDEO Isplivao stari intervju Vladimira Putina: "Mogu praštati, ali ne izdaju"

Vojska, policija i specijalne snage stavljeni su u stanje pune borbene pripravnosti u roku od jednog dana, dodao je Lukašenko koji je bio medijator u pregovorima o okončanju pobune vođe Wagnera Jevgenija Prigožina. Lukašenko je priznao da su sve uključene strane, pa tako i on, podcijenile opasnost od eskalacije, vjerujući umjesto toga da se problem može riješiti.

Putin i Prigožin su se "sudarili", rekao je. “U ovom slučaju nema heroja”, dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Prema Kremlju, Prigožin će u Bjelorusiji imati utočište, a slučaj protiv njega je odbačen u Rusiji. Lukašenko je također rekao da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner, izvijestila je u utorak Belta.

"Ako njihovi zapovjednici dođu i pomognu nam... kažu nam što je trenutno važno... To je neprocjenjivo. To je ono što trebamo preuzeti od Wagnera", rekao je Lukašenko, dodajući da se Bjelorusija ne treba bojati prisutnosti plaćenika. "Držat ćemo ih pomno na oku", najavio je bjeloruski čelnik.

GALERIJA Borci Wagnera povlače se iz Rostova na Donu

Russian President Vladimir Putin meets with Belarusian President Alexander Lukashenko in Sochi
1/6

>>Sve o najnovijim događanjima u Rusiji pratite OVDJE

Komentara 9

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:07 28.06.2023.

Lukašenko zavapio: 'Ako Rusija propadne, ja ću ostati pod ruševinama. Svi u mojoj užoj obitelji ćemo umrijeti siromašni jer sada živimo kao kraljevska familija'

DU
Deleted user
19:11 27.06.2023.

Došao možda novi predsjednik Bjelorusije.

SE
Serđo23
16:44 27.06.2023.

Ako bi Rusija izgubila rat , ubrzo nestaju i slavenski jezici !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije