Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera HAC - Remorker

Lovrinčević na sudu izvrijeđao Sapunara: 'Lažeš smeće jedno, ti si uzeo novac'

Josip Sapunar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
08.04.2019.
u 16:11

Josip Sapunar teško je teretio bivše suoptuženike. Kod svojih je tvrdnji ostao i nakon što se u sudnici suočio s nekima od njih. Oni koje je u iskazima prozvao, tvrde da Sapunar laže

Sjedeći svega par centimetra jedan od drugog i gledajući se u oči, danas su se u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda suočili Josip Sapunar, nekadašnji optuženik u aferi HAC-Remorker, a sada svjedok te ljudi za koje je on u svojim iskazima tvrdio da im je predavao novac. Radi se novcu, koji je prema USKOK-ovoj optužnici, izvučen iz HAC-a, a Sapunar je na početku postupka bio optužen, no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om. Osuđen je na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro, a u proračun mora uplatiti 5,8 milijuna kuna. U ranijim iskazima Sapunar je tvrdio da je novac, koji je izvlačen iz HAC-a na ruke nosio Damiru Kezeleu, Mariju Lovrinčeviću, Milivoju Mikuliću, Stjepku Bobanu...

Znali za izvlačenje novca

Nakon što su optuženici iznijeli obrane, u kojima su mahom tvrdili da Sapunar laže, sud je odlučio Sapunara ponovo pozvati da sjedne na klupu za svjedoke. Prvo je prošli tjedan odgovarao na dodatna pitanja suda i obrane, a danas se suočio s nekim od okrivljenika. Prvi koji mu je sjeo nasuprot bio je Kezele, nekadašnji član uprave Vijadukta. Sapunar je u ranijim iskazima kazao da je novac koji je nosio u Vijadukt davao uglavnom Berketu, no da ga je ponekad preuzimao i Kezele.

Stoga je Kezele prvo Sapunara pitao:

– Jesam li znao da se novac izvlačio preko tvrtki Igora Premilovca?

– Da, znali ste da će određeni dio novca kroz fakture za spojnu cestu Zadar 2- Gaženica preko Vijadukta ići tvrtkama Igora Premilovca - odgovorio je Sapunar.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što jednom profesoru i doktoru u lice mogu reći da laže - replicirao mu je na to Kezele, da bi ga potom upitao:

– Je li bilo predaje novca, odnosno jeste li novac predavali meni?

– Da, predavao sam vam novac - odgovorio je Sapunar.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Da je Sapunar lagao u svojim iskazima, misli i Jurica Prskalo, koji je nakon Kezelea sjeo nasuprot Sapunaru.

– Jesam li ja znao za izvlačenje novca preko tvrtki Igora Premilovca? - pitao je Prskalo.

– Da, znao si - odgovorio je Sapunar.

Lažeš, lažeš, lažljivče! - replicirao mu je Prskalo.

– Jesi li mi predavao novac? - pitao je dalje Prskalo.

– Jesam - odgovorio je Sapunar.

– Lažljivče, kako te nije sramota? Uništio si mi obitelj, sve si mi uništio. Kako te nije sram? - pitao je Prskalo Sapunara, koji je i dalje mirno slušao što mu Prskalo govori, pri tome ni trepnuvši.

Izgubio živce pa se ispričavao

I dok bi se za Kezelea i Prskala moglo reći da su bili relativno smireni dok su se suočavali sa Sapunarom, dojam je da je Marijo Lovrinčević u tom sučeljavanju u potpunosti izgubio živce.

I on je Sapunara prvo pitao je li mu Sapunar predavao novce, a kada je dobio potvrdan odgovor povišenim se tonom obratio Sapunaru:

– Lažeš sroljo glupi! Smeće jedno! Ti si sve uzeo, ti si uzeo novac!

– Samo malo. Ne možete vrijeđati u sudnici - opomenula je sutkinja Gordana Mihela Grahovac Lovrinčevića.

No dok je ona u zapisnik diktirala što je on upravo kazao Sapunaru, Lovrinčević je imao potrebu pojasniti svoj ispad u sudnici.

– Kazati nekome da je smeće nije uvreda! - rekao je Lovrinčević, koji se kasnije sudu ispričao zbog svoje reakcije, te je prigovorio istinitosti Sapunarova iskaza, baš kao i Prskalo i Kezele.

Suočavanje je nakon toga bilo gotovo, a Sapunar je otpušten iz sudnice. Nakon što je izašao, doimao se kao da ga sve to što se unutra dogodilo i nije previše kosnulo. Na upit kako mu je sučeljavanje s nekadašnjim suoptuženicima izgledalo, tek je kratko kazao: - Zabavno.

Ključne riječi

Komentara 35

VO
vorda400
12:03 08.04.2019.

Zamisli državu gdje lik prezimenom SAPUNAR pere lovu hahahahaha

MO
modovisisajteMaraschino
11:54 08.04.2019.

razlika je samo u tome što jedan sklopi dogovor sa tužilaštvom, a drugi nastrada....

PR
Pronto
13:34 08.04.2019.

Uzme svu lovu ..i kaze hej ..tata ..ja sam pokradnik..osudit ce druge..ja si bum trosil..lovu Ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije