Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibik kod Drnja

Lovac gađao fazana pa sačmaricom pogodio ribolovca

šuma
Arhivska fotografija/PIXSELL
25.10.2010.
u 14:04

Na sreću, liječnici su ustanovili da je ribolovac zadobio lakše ozlijeđen pa je nakon obrade na kirurgiji pušten kući.

KOPRIVNICA – Nesvakidašnji događaj zbio se u nedjelju oko podneva u predjelu zvanom Šibik kod Drnja uz Dravu. U lovištu lovačke udruge Fazan iz Peteranca, za otvaranja lova, 35-godišnji lovac s područja Zagreba sačmaricom je pucao u fazana u letu, no pritom je pogodio 76-godišnjeg M. K. iz Koprivnice, koji se ondje nalazio u ribolovu.

Nesretnog ribolovca pogodila su dva zrna sačme i hitno je prevezen u koprivničku bolnicu. Na sreću, liječnici su ustanovili da je ribolovac samo lakše ozlijeđen pa je nakon obrade na kirurgiji pušten kući.

Protiv lovca, koji nije bio pod utjecajem alkohola, bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu u Koprivnici zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Za to kazneno djelo predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, a ako je riječ o nehaju, kazna može biti od novčane do tri godine zatvora.

Komentara 9

Avatar žič
žič
15:13 25.10.2010.

kaj ti lovci delaju to je ludnica,kod nas u varaždinu lovci strelaju po dravskoj šumi kak nori,nedaj bog da te slučajno,,stisne,,dok šećeš dravom a oni su u šumi ti šušneš u grmu......pras i začas si na groblju,apsurdno je to da je cijela hrvatska lovište jer po njihovim zakonima ako je pas 300 metara od najbliže kuće a jadan pas je slućajno odlutal ode glava,što znači da na tri stotine metara od kuča strelaju i po zajčekima,fazanima a i ljudima(no ne namjerno)ali je prije lova uvijek rakija to sam videl vlastitim očima,litrak je išel u krug,zadnjemu baš nije puno ostalo....lov bi trebalo zabraniti kao u nizozemskoj,vel.britaniji i još nekim zemljama,jer lov je po meni jednostavno nagon za ubijanjem a ne oni se kao brinu za životinje,je malo sutra

MA
macor
15:57 25.10.2010.

Pucao sacmaricom na fazana u letu i pogodijo ribolovca.Ovaj letio skupa sa fazanom.

PL
Pljinarac
14:57 25.10.2010.

Krenuo lovac sa psom prvi put u lov i ubrzo se vratio kući. Pita ga žena: Šta, vratio si se kući po novu municiju? Ma ne po novog psa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije