Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavi li tako...

Ljetna kampanja: Premijerka za 51 dan obišla čak 41 mjesto

kosor (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.08.2011.
u 12:00

Iskoristila je otvaranje tvornice Furnir u Otoku koju država financira sa simboličnih četiri posto

Četrdeset jedna destinacija, deset prerezanih vrpci ili na druge načine otvorenih pogona, plinovoda, braniteljskih zgrada..., šest ugovorenih projekata, pet kamena temeljaca, nekoliko obećanja pa i ono "pelješki" nesportsko, i jedna golema ambicija. To je trenutačni saldo 51-dnevne ljetne turneje premijerke Jadranke Kosor. Ako pojača ritam, do izbora bismo lako mogli nabrojiti još stotinjak prerezanih vrpci i "temeljaca".

"Potemkinov most"

Da sada je najjače odjeknulo obećanje o nastavku gradnje pelješkog mosta. Jer sasvim je jasno da se most neće graditi ako pobijedi SDP, a pitanje je hoće li most ikada biti sagrađen sve da Kosor i osvoji još jedan mandat. Država jednostavno nema potreban novac. Uostalom, zašto ga HDZ-ova vlada u protekle četiri godine nije uspjela sagraditi?
Osim pet dana odmora, premijerka je od 1. srpnja stalno na putu. Nakon tako impresivne niske pošteno je postaviti dva pitanja – stiže li premijerka uopće obavljati sve što joj piše u opisu posla te zlorabi li položaj premijerke u svrhu osobne (ali i HDZ-ove) predizborne kampanje? Jedno je, međutim, posve sigurno – predsjednica Vlade i HDZ-a učinit će ama baš sve da ne mora dati raditi nove vizitke nakon parlamentarnih izbora. Do sada je iskoristila svaku priliku da poentira na projektima koje financira država – i kada je u Bjelovaru uručila 38 ključeva novih stanova ratnim vojnim invalidima i njihovim obiteljima, i kada je istu stvar učinila s deset ključeva u Pločama, ili kada je u Zadru otvorila 91 kilometar novog plinovoda. Hvali se i projektima koje Vlada djelomično financira (šipanska riva), pa čak i onima koje Vlada financira sa simboličnih četiri posto (tvornica Furnir u Otoku). Našla je vremena i za posjet požarom opustošenom Braču, a posjetila je i nesretnike u Kraljevcu na Sutli čije je usjeve, voćnjake i krovišta uništila tuča. Usput je podijelila i nešto državne imovine. U Kninu se galantno odrekla vojarne, a u Splitu je oraspoložila Željka Keruma darujući Splitu dio Spaladium arene.

Potpisnici u pritvoru

No, bilo je i poteza za "žuti karton".

Osim već spomenutog pelješkog mosta, premijerka je 11. srpnja u Petrijevcima otvorila radove na gradnji novog mosta preko Drave. Sve bi bilo u redu da ugovor o gradnji vrijedan 1,16 milijardi kuna nije potpisan netom prije prošlih lokalnih izbora i da potpisnici (Jurica Prskalo, Slaven Žužul i Drago Tadić) u međuvremenu nisu više puta završavali u pritvoru.

Komentara 126

BI
bigboii
15:15 22.08.2011.

Ona je imala ovakav raspored i prije kampanje, za razliku od onih kojima je i Sabor daleko.

OG
Oger
12:25 22.08.2011.

Za iduću godinu najavio je Bandić gradnju jezera na Sljemenu .. Sa slanom ili slatkom vodom? Koja vrsta riba ce dobiti dozvolu za boravak u jezeru?

PI
Pippo9
14:41 22.08.2011.

Pojedinci iz politike,tj oporbe ovo su ljeto iskoristili kako bi uhvatili malo boje i dobro se najeli,a Kosor kako bi obisla sva velika gradilista,i spasila radna mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije