Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog

Lista za Rijeku: HGK i HOK spojiti u jedinstvenu instituciju

25.11.2013.
u 14:04

Lista za Rijeku predlaže i promjenu ustrojstva kao i načina financiranja komorskog sustava, kao i spajanje HGK i HOK-a u jedinstvenu instituciju.

Lista za Rijeku prirodno podržava, razumije i favorizira princip slobodnog udruživanja, koji je u suprotnosti s obaveznim modelom udruživanja nacionalne Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK), čije je članstvo obavezno za sve tvrtke i obrtničke radnje koje su registrirane i posluju na području Hrvatske, istakli su danas članovi te regionalne političke stranke.

Tragom toga pozivaju se na primjer međunarodnog iskustva - struktura koja se koristi i razina nezavisnosti koja je dozvoljena gospodarskim i obrtničkim komorama određuje njihov uspjeh ili neuspjeh. Najosnovniji način na koji dobrovoljne komore mogu promicati reforme je kroz javno zalaganje za mjere koje podupiru tržišno natjecanje i slobodno tržište, uvjereni su. Stoga je Lista za Rijeku
apsolutno zagovarač slobodnog izbora i slobodnog udruživanja i za fizičke osobe i za grupe, uključujući tvrtke, uz fakultativni način plaćanja članarine.

Vladi predlažu, sukladno najavi provedbe antirecesijskih mjera i donošenja novog Zakona o Komorskom sustavu i njegova nužnog preustroja, a u cilju oporavka malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva u cjelini, da ukine obavezno članstvo pravnih i fizičkih osoba u HGK i HOK-u i prijeđe na dobrovoljni komorski sustav, te da komore uđu u sustav gospodarske diplomacije. Lista za Rijeku predlaže i promjenu ustrojstva kao i načina financiranja komorskog sustava, kao i spajanje HGK i HOK-a u jedinstvenu instituciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije