Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt od 12,7 milijuna eura

Lipičke toplice dobit će novi luksuzni hotel

Lipik: Grad u Požeško-slavonskoj županiji, poznat po toplicama, mineralnoj vodi i lipicancima
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
29.01.2024.
u 13:18

Mali zapadnoslavonski gradić sa sve atraktivnijom ponudom postaje jedna od središnjih točaka zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Toplice Lipik povukla je 12,7 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za rekonstrukciju zgrade Fontana, hotela u funkciji zdravstvenog turizma. Riječ je o najvažnijem i najvećem projektu ustanove u kojoj se provodi rehabilitacija neuroloških stanja i bolesti, reumatskih bolesti, posttraumatskih stanja, postoperativna rehabilitacija, preventivno liječenje i prakticira zdravstveni turizam.

Projekt će Lipičanima osigurati stabilnije poslovanje i omogućiti im dosad najkonkretniji iskorak u smjeru zdravstvenog turizma.

– Kapacitet budućeg hotela Fontana bit će 147 ležajeva, od čega će veći dio biti namijenjen privatnim gostima, a jednim dijelom pacijentima koji dolaze na rehabilitaciju. Osmišljen je kao pravi hotelski, turistički smještaj s mogućnošću korištenja naših usluga u zdravstvenoj rehabilitaciji – istaknuo je ravnatelj lipičkih toplica Goran Pušćenik.

Realizacija projekta uključuje i niz popratnih ugostiteljskih, wellness i spa, zabavnih i sportsko-rekreativnih sadržaja koji zaokružuju priču i dodatno pridonose pozicioniranju Lipika u sam vrh zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Svjesni visokog zdravstveno-turističkog potencijala, ali i slabe tržišne konkurentnosti, u gradu su obnovu toplica pozicionirali visoko na listi prioriteta.

– Izuzetno smo sretni i ponosni zbog odobrenih sredstava jer će novi objekt promijeniti vizure središta grada i vratiti Lipiku sjaj kojega je imao prije stradanja u Domovinskom ratu. Vjerujem da će pozitivne posljedice osjetiti svi naši stanovnici i tu prvenstveno poljoprivrednici, mali proizvođači i ugostitelji koji će dolaskom novih turista dobiti i nove kupce za svoje proizvode – istaknuo je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Toplice Lipik okružene su prirodnim izvorima ljekovite termalne vode i stoljetnim perivojem s bogatom povijesti. Imaju višestoljetnu tradiciju. Lječilište u Lipiku spominje se već 1517. pod nazivom “Lipička vrela”, a vjeruje se da su još stari Rimljani znali za blagodati lipičke termalne vode u ovom turistički orijentiranom zapadnoslavonskom gradiću.

Odobrena sredstva kruna su dugogodišnjeg snivanja velikih snova malenog grada na zapadu Požeško-slavonske županije.

– Realizacijom ovog projekta zasigurno će se ispričati nove i velike priče čitave Požeško-slavonske županije. Osim što ovaj projekt predstavlja temelj razvoja zdravstvenog turizma u našoj županiji, prije svega raduje činjenica da će projekt osigurati zapošljavanje novog stručnog kadra u toplicama – poručila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Grad Zagreb donio važnu odluku: Zgrada Name proglašena kulturnim dobrom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije