Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogao vraćati kredit

Slavko Linić: Imunološki nije morao ići u stečaj!

'21.11.2012., Zagreb - Slavko Linic i Nada Cavlovic Smiljanec predstavili su danas u Banskim dvorima prijedlog zakona o porezima na nekretnine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
13.01.2014.
u 13:10

Slavko Linić rekao je da smatra kako je Šegon učinio sve po propisima, tj. da je nakon što je postao državni dužnosnik sve svoje poslove prenio na određena odvjetnička društva

U slučaju Imunološkog zavoda nisu postojali uvjeti za stečaj, potvrdio je danas ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji Poslovni tjedan na Hrvatskom radiju.

– Po mojem mišljenju, pogotovo kao osobe za koju su često znali reći da simpatiziram stečajeve, smatram da u slučaju Imunološkog zavoda nisu postojali uvjeti za stečaj. Nisu postojali iz jednostavnog razloga što niti su blokirani, niti imaju dospjele obveze, niti imaju gubitke. Kod Imunološkog se pojavio problem onog trenutka kad mu je regulator oduzeo ovlaštenja za rad, odnosno licencije za cjepiva i krvne pripravke. Prema tome, više nije bilo mogućnosti daljnje proizvodnje bez ulaganja u potpuno drukčije uvjete – kazao je ministar Linić.

Nije se trebalo čekati

Potvrdio je da su ministri sjeli i razgovarali te se dogovorili kako je potrebno pronaći adekvatan prostor, osigurati kredit za ulaganje u prostore, osigurati zdravstvene uvjete kako bi se mogle vratiti dozvole, a pored toga razmišljalo se i treba li naći neke strateške partnere iz razloga jer postoji bojazan da će cijela procedura investicije i vraćanja licencija trajati više od godinu dana.

– To znači da u godinu dana treba pronaći rješenje kako s nekim drugim prostorima, s nekim drugim licencijama opstati na tržištu. U tome je bilo nekih problema i nejasnoća, ali vjerujem da će se Vlada u tom dijelu vratiti na onu početnu ideju, to znači privesti svrsi prostore, uložiti u prostore, no potrebno je i naći rješenje za tih godinu dana za povrat licencija – dodao je Linić.

Istaknuo je da je problem što se toliko dugo čekalo i što ranije nije počeo proces privatizacije.

Je li pomoćnik ministra financija Branko Šegon iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama? Nakon što je upravljanje tvrtkama prepustio sinu, Hrvatska banka za obnovu i razvoj odobrila im je kredit od 31 milijun kuna.

''Šegon se pridržavao zakona''

Sporno je i to što je Šegon, kao predstavnik Ministarstva financija, sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula, a njegova se obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom, upravo na Korčuli.

Ministar financija Slavko Linić, gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan, rekao je kako smatra da je Šegon učinio sve po propisima, tj. da je nakon što je postao državni dužnosnik sve svoje poslove prenio na određena odvjetnička društva.

– Prema tome, njegova tvrtka ima pravo dobiti kredit od HBOR-a kao i svaka druga pravna osoba. Ostavimo Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da vidi je li procedura u HBOR-u odrađena po propisima – rekao je ministar Linić.

Na pitanje očekuje li Šegonovu ostavku, Linić je rekao da je očekuje samo u slučaju ako Povjerenstvo otkrije propuste. Međutim, ministar je naglasio da vjeruje kako se to neće dogoditi i da se njegov pomoćnik pridržavao zakonske procedure.

Iako ministar tvrdi da je Šegon vlasništvo nad svojim tvrtkama prenio na odvjetnički ured, na stranicama sudskog registra vidljivo je da tvrtkama upravlja Šegonov sin, što nam je i on sam potvrdio u telefonskom razgovoru. – Ja upravljam svim tvrtkama – izjavio je Toni Šegon.

>> Odobrena predstečajna nagodba za HTP Korčulu

Komentara 40

DE
denis12345
09:05 13.01.2014.

Samo ostavka za 16 mil kn hrvatskih poreznih obveznika? Ali za 5 kn viška u kasi se može zatvoriti radnja. Sramota.

DU
Deleted user
09:01 13.01.2014.

Naš Linić Slavek vjeruje da se njegov pomoćnik pridržavao zakona? Majke ti, pa on je, dakle, vjernik. Super!

BA
babanko
09:02 13.01.2014.

Nismo mi balkanci..mi smo BUDALANCI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije