Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radni sastanak

Linić: Smanjit ćemo rashode za pet do devet milijardi kuna

vlada (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/7
Autori: mš/VLM, IČ/VLM
27.12.2011.
u 12:15

Potpredsjednik Vlade nije želio potvrditi informaciju o podizanju PDV-a na 25 posto

Nakon sastanka u Banskim dvorima novi ministri otkrili su o čemu su razgovarali s premijerom Zoranom Milanovićem te najavili svoje prve poteze. Prva sjednica nove vlade održat će se u četvrtak i bit će najvjerojatnije zatvorena za javnost.

Ministar financija Slavko Linić najavio je da će mu prioritet biti priprema proračuna i rješavanje nelikvidnosti, odnosno donošenje svih propisa vezanih uz reguliranje tog pitanja. Na pitanje postoji li mogućnost da se PDV zadrži na sadašnjoj razini, Linić je rekao:
– Sama politika koalicije bila je vrlo jasna. Moramo učiniti sve da mijenjamo porezni pritisak na način da PDV bude u funkciji rasterećenja socijalnog društva.

>>Ministri u novoj vladi za blagdane radili doma

– PDV treba biti u funkciji pojedinih gospodarskih grana i treba štititi najugroženije – dodao je Linić poručujući da treba biti ozbiljan, razmotriti brojke i smanjiti potrošnju.

Istaknuo je da su donijeli obrise proračuna i da će ovogodišnji proračun na rashodovnoj strani biti manji za pet do devet milijardi kuna. Upitan o mogućem podizanju stope PDV-a na 25 posto, Linić je rekao da će to utvrditi Vlada.

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je objavu registra branitelja, no nije precizirao detalje. Dodao je da se ide u izradu novog registra.

– Pravi branitelji ne trebaju se ničeg bojati, a za one druge kako Bog da – rekao je Matić.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy istaknula je da će njezin prvi zadatak biti ustroj ministarstva s obzirom na to da najprije treba povući granicu između tog ministarstva i Ministarstva graditeljstva. Rekla je da nije imenovala svog zamjenika i da su na sastanku razgovarali o unutarnjem ustrojstvu.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić također je rekla da na današnjem sastanku nisu razgovarali o zamjenicima ministara, nego samo o načinu na koji će se oni imenovati. Govoreći o svojim prvim zadacima, istaknula je da je već počela pripreme za referendum o ulasku u Europsku uniju.

Uz pripremu referenduma, prioritet joj je, kako kaže, i priprema za arbitražni sporazum sa Slovenijom zbog graničnog pitanja.

– Na tom pitanju počinjem već danas raditi – istaknula je ministrica Pusić.

Komentara 304

OB
-obrisani-
14:19 27.12.2011.

Znate li da: - danasnji Coning je zapravo preimenovana tvrtka Condelta osnovana 1993. godine s temeljnim kapitalom od samo 114 njemackih maraka, dok je \"pravi\" Coning, osnovan jos 1984. godine, najvecim dijelom zavsio u ogromnim dugovima i stecaju

OB
-obrisani-
14:19 27.12.2011.

27.12.2011. u 14:18h gasovi_staklene_baste komunisti? jesu li to oni koji su ubijali zbog jednog jajeta?

KU
kukuriku
14:18 27.12.2011.

Komu-sve Komu-nista !!..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije