Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao

Lendavi će prodati močvare i dio Mure koji su na području Slovenije

'VARAZDIN/MEDJIMURJE-29.10.08., Cakovec, Hrvatska- Gradonacelnik Murskog Sredisca, Josip Dobranic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
08.11.2010.
u 08:59

Riječ je o močvarama i samoj rijeci koje se, kažu u gradskoj upravi, ne nalaze u hrvatskom katastru

Mursko Središće namjerava susjednoj općini Lendava prodati oko 17 hektara zemljišta koje pripada gradu, ali se nalazi na slovenskom državnom teritoriju s obje strane Mure, u blizini hrvatskog naselja Peklenice. Riječ je o močvarama i samoj rijeci koje se, kažu u gradskoj upravi, ne nalaze u hrvatskom katastru. Prema neslužbenim procjenama, Grad bi mogao zaraditi više od milijun kuna. Kad ne bi prodao to zemljište, od kojega nema koristi, morao bi Slovencima plaćati porez na nekretnine. Lendava je navodno zainteresirana za kupnju.

– Uputit ćemo pismo namjere Lendavi u svezi s procjenom i prodajom zemljišta, a nakon toga materijale dostaviti vijećnicima – kaže gradonačelnik Josip Dobranić.

Komentara 1

AI
Ante III
13:49 08.11.2010.

Malo se Slovenci rivljeju na Muru .A to nije stari tok rijeke .Mejaju granice jer medimurci nemaju pravog politicara u Zagrebu.A ovi v zagrebu neznaju do kam je Hrvatska.Ustani bane Jelacicu.Ovaj put nisu Madari vec Janezi.Kad su vec sve prodali pa onda nek ide i to v pm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije