Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA GORA

Lekićev DF organizira prosvjede u Podgorici, policija na oprezu

miodrag lekić
Reuters/PIXSELL
14.04.2013.
u 12:50

Lekić je izbornim povjerenstvima uputio niz primjedbi na neregularnosti uočenih tijekom glasovanja

Poslije održanih predsjedničkih izbora tijekom slijedećeg tjedna Demokratska fronta (DF) organizirat će prosvjede u glavnom gradu Crne Gore Podgorici. Mogućnost organiziranja prosvjeda, za koje još nema točnog dana održavanja, shvatili su ozbiljno i u Upravi policije Crne Gore gdje je za tu namjenu formiran operativni štab za praćenje sigurnosne situacije.

Operativni štab formiran je po nalogu v.d. direktora Slavka Stojanovića, koji smatra da je neophodno da policija spremna dočeka najavljene prosvjede kako ne bi došlo do nekih većih nereda ili narušavanja javnog reda i mira. Plan štaba dostavljen je svim organizacijskim jedinicama u Upravi policije, a u toj depeši je naređeno da cijeli sastav policije narednih dana \"bude pripravan\". Iz policije najavljuju da će za vrijeme prosvjeda napraviti nekoliko sigurnosnih obruča oko ključnih državnih institucija a da će pod posebnom prismotrom biti zgrade Televizije Crne Gore, Pobjede kao i zgrade u kojima žive ljudi iz državnog i političkog vrha Crne Gore.

Do najava prosvjeda došlo je nakon objave rezultata predsjedničkih izbora prema kojima je Filip Vujanović tijesnom većinom pobjedio Miodraga Lekića koji je izbornim povjerenstvima uputio niz primjedbi na neregularnosti uočenih tijekom glasovanja.

– Održat će se širi sastanak na kojem će biti precizirani detalji. Kako stvari stoje, mi smo svjesni činjenice da ne smijemo odugovlačiti s ovim, zato što trebamo držati ovu energiju koja se javila nakon ovih izbora, tako da očekujemo već sljedećeg tjedna da će doći do neke vrste prosvjeda. Izuzetno dobro sve mora biti organizirano jer smo mi svjesni da postoji velika opasnost da DPS pošalje neke provokatore i da to ode u drugom pravcu, rekla je Branka Bošnjak, zastupnica Demokratskog fronta za Radio Antenu M. Skupina od 4.637 građana, koji su se okupili na Facebooku pod sloganom Vidimo se na ulici!, uputili su otvoreno pismo Miodragu Lekiću i pozvali ga da se obrati javnosti.

- Naša grupa građana će ići demokratskim i mirnim putem, onako kako ste ih pozvali, ali Vas čekamo da se obratite javnosti zato što naši građani ne mogu i ne žele biti zanemareni i pošteđeni informacija koje žele da čuju. Grupa građana će sačekati da se pravnim i formalnim putem reguliraju sve nepravilnosti i djelanje mimo zakona, ali grupa građana također poručuje da će izaći na ulicu, jer su sve institucije sistema korumpirane, institucije koje štite prava kriminalnih aktera i kriminalnih organizacija, navodi se u otvorenom pismu ove Facebook-skupine.

>> Vujanović predsjednik, Lekić ima dokaze o malverzacijama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije